calabrozze Napisano 2 Kwietnia Napisano 2 Kwietnia Witam serdecznie mam pytanko . Mianowicie ćwiczę parę lat i bardzo bolą mnie stawy zwłaszcza kolana i łokcie czy polecacie jakieś suplementy coś na wzmocnienie czy kompleks witamin dziękuję Cytuj
SportowyTypżycia Napisano 3 Kwietnia Napisano 3 Kwietnia Konsultacja z fizjo bo ból nie powinien się od tak pojawiać. Jeśli to się ciągnie od lat to może się okazać że to "ostatni gwizdek" na poprawę. Z tego co wiem to na stawy kolagen jest polecany 2 Cytuj
Paweł 149 Napisano 5 Kwietnia Napisano 5 Kwietnia Myślę że powinieneś to skonsultować ze specjalistą, być może np technika ćwiczeń leży, lub jak co niektórzy robisz górę nie robisz dołu wtedy stawy mogą wysiadać pod wpływem dysproporcji. Co do suplementów możesz pomyśleć o Siarce Ograniczonej 1 Cytuj
Schnaider Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Jeżeli już coś miałbym polecić to ten Tutaj masz opis produktu Cytat Universal Animal Flex został podany w bardzo wygodny sposób. Formy niewielkich pakietów gwarantują dużą łatwość i przede wszystkim wygodę stosowania. Każda kapsułka bądź tabletka posiada odpowiednią formę, tak aby w pełni wykorzystać potencjał zawartych w niej składników aktywnych i zapewnić pełną przyswajalność. Skład Animal Flex (USA) [1 saszetka]: Kalorie 9 kcal Kalorie z tłuszczu 9 kcal Tłuszcz 1g Mikroelementy: Witamina C (kwas askorbinowy) 100mg Witamina E ( jako d- alfa tokoferol) 100mg Cynk (jako pikolinian cynku) 15mg Selen (selanian sodu) 70mcg Mangan (jako siarczan manganu) 1mg Kompleks substancji budujących stawy 3000mg Glukozamina (jako HCl, siarczan KCl) Metylsulfonylmetan (MSM) Siarczan chondroityny A (CSA) Siarczan chondroityny B (CSB) Kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe 1000mg Olej lniany (50% kwasu alfa linolenowego) Hydrolizowany kolagen Kwas hialuronowy Kompleks wspierający stawy 1000mg Ekstrakt z korzenia imbiru (gingerols, shagaols) Ekstrakt z kurkumy (kurkumina) Wyciąg z drzewa Boswellia (kwas boswelinowy) Kwercetyna Bromelaina Pozostałe składniki: Żelatyna, wodorofosforan wapnia, maltodekstryny, kwas stearynowy, stearynian magnezu, woda, mikrokrystaliczna celuloza, gliceryna, laktoza (z mleka), dwutlenek krzemu, barwnik karmelowy. Wielkość porcji: 1 pakiet Ilość porcji w opakowaniu: 44 Ale też bym pomyślał o wizycie u specjalisty. Cytuj
El_Lobo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Hej, zmagam się z bólem stawów i problemami z kręgosłupem od okresu dojrzewania, a obecnie mam już 40 lat. Leczenie w tym kraju wygląda tak, że w międzyczasie zrobiłem sobie mgr fizjoterapii i uprawnienia trenerskie. Diagnozować przez neta się nie da, a ból jest znakiem ostrzegawczym. Tutaj potrzebne są konkretne badania - RTG, USG lub MRI. Bo przyczyn bólu stawów może być pierdylion i jeszcze trochę. A na to żadne leki ani suplementy nie pomogą. Mogą co najwyżej spowolnić degenerację stawów. 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź