Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano

Witam serdecznie mam pytanko . Mianowicie ćwiczę parę lat i bardzo bolą mnie stawy zwłaszcza kolana i łokcie czy polecacie jakieś suplementy coś na wzmocnienie czy kompleks witamin dziękuję 

Napisano

Myślę że powinieneś to skonsultować ze specjalistą, być może np technika ćwiczeń leży, lub jak co niektórzy robisz górę nie robisz dołu wtedy stawy mogą wysiadać pod wpływem dysproporcji.  

Co do suplementów możesz pomyśleć o  Siarce Ograniczonej 

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Jeżeli już coś miałbym polecić to ten

image.thumb.png.0071196d4bfe3d53dfb2adac41628d7e.png

Tutaj masz opis produktu

Cytat

Universal Animal Flex został podany w bardzo wygodny sposób. Formy niewielkich pakietów gwarantują dużą łatwość i przede wszystkim wygodę stosowania. Każda kapsułka bądź tabletka posiada odpowiednią formę, tak aby w pełni wykorzystać potencjał zawartych w niej składników aktywnych i zapewnić pełną przyswajalność.

Skład Animal Flex (USA) [1 saszetka]:
  • Kalorie 9 kcal
  • Kalorie z tłuszczu 9 kcal
  • Tłuszcz 1g
  • Mikroelementy:
    • Witamina C (kwas askorbinowy) 100mg
    • Witamina E ( jako d- alfa tokoferol) 100mg
    • Cynk (jako pikolinian cynku) 15mg
    • Selen (selanian sodu) 70mcg
    • Mangan (jako siarczan manganu) 1mg
  • Kompleks substancji budujących stawy  3000mg
    • Glukozamina (jako HCl, siarczan KCl)
    • Metylsulfonylmetan (MSM)
    • Siarczan chondroityny A (CSA)
    • Siarczan chondroityny B (CSB)
  • Kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe 1000mg
    • Olej lniany (50% kwasu alfa linolenowego)
    • Hydrolizowany kolagen
    • Kwas hialuronowy
  • Kompleks wspierający stawy 1000mg
    • Ekstrakt z korzenia imbiru (gingerols, shagaols)
    • Ekstrakt z kurkumy (kurkumina)
    • Wyciąg z drzewa Boswellia (kwas boswelinowy)
    • Kwercetyna
    • Bromelaina
Pozostałe składniki:
Żelatyna, wodorofosforan wapnia, maltodekstryny, kwas stearynowy, stearynian magnezu, woda, mikrokrystaliczna celuloza, gliceryna, laktoza (z mleka), dwutlenek krzemu, barwnik karmelowy.

Wielkość porcji: 1 pakiet
Ilość porcji w opakowaniu: 44

Ale też bym pomyślał o wizycie u specjalisty. 

Napisano

Hej, zmagam się z bólem stawów i problemami z kręgosłupem od okresu dojrzewania, a obecnie mam już 40 lat. Leczenie w tym kraju wygląda tak, że w międzyczasie zrobiłem sobie mgr fizjoterapii i uprawnienia trenerskie. Diagnozować przez neta się nie da, a ból jest znakiem ostrzegawczym. Tutaj potrzebne są konkretne badania - RTG, USG lub MRI. Bo przyczyn bólu stawów może być pierdylion i jeszcze trochę. A na to żadne leki ani suplementy nie pomogą. Mogą co najwyżej spowolnić degenerację stawów. 

• Lubię to 1