Jump to content

BlackBull

Użytkownik
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

BlackBull last won the day on March 15 2016

BlackBull had the most liked content!

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna

BlackBull's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputation

  1. Axe89 - w przypadku treningów to worek bokserski super, natomiast pomyśl jeszcze o basenie. Dziecko się ucieszy idąc na basen (można całą rodziną) a w tym czasie możesz się sporo poruszać.
  2. Mnie żona robi z tego przepisu: 250g krewetek 2 łyżki oleju 2 szalotki 2 posiekane ząbki czosnku 3 trawy cytrynowe 1 łyżka czerwonej pasty curry 400ml mleka kokosowego 1l bulionu warzywnego 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka brązowego cukru 250g mrożonej zielonej fasolki 1 mały słoik minikukurydzy w kolbach 4 pieczarki pokrojone w plastry 100g makaronu razowego 1 pęczek kolendry Sposób przygotowania: W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekane szalotki, czosnek i trawę cytrynową (białą miękką część). Smażymy około 1 minuty, dodajemy pastę curry, a następnie dolewamy mleka kokosowego i mieszamy. Gdy pasta całkowicie się rozpuści, dodajemy bulion, sos rybny, sos ostrygowy i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pieczarki, krewetki i gotujemy 5 minut. Wyłączamy ogień. W codziennym garnku gotujemy fasolkę na półtwardo. Dotujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Fasolkę, kukurydzę i posiekaną kolendrę dodajemy do zupy i całość podgrzewamy. Do miseczek nakładamy makaron ryżowy i zalewamy gorącą zupą. Niestety kaloryczności nie podano
  3. 8,5kg w 2 miesiące to imponujacy wynik, zwłaszcza, że nie był to spadek z bardzo dużej wagi (120kg i wiecej). Gratulacje...
  4. Produkty, które Cyklon04 podrzucił będą bardzo dobre, ale Target-A2 (najlepszy na brzuch i boczki!) jak pytałem po sklepach to niestety się im kończy więc z tym trzeba się pośpieszyć!
  5. SAŁATKA CESARSKA Składniki na 2 porcje: 2 piersi kurczaka bez skóry i kości 1 łyżeczka oleju słonecznikowego 1 serce sałaty rzymskiej 10 pomidorów koktajlowych przekrojonych na pół 2 kromki ciabatty o grubości ok 1,5cm (po 15g każda) sól morska w płatkach świeżo zmielony czarny pieprz Dressing 2 fileciki anchois w oliwie, odcedzone i grubo posiekane 1 ząbek czosnku, grubo poksiekany 2 łyżki majonezu light 1 łyżeczka soku z cytryny 15g parmezanu, drobno startego 2 1/2 łyżki zimnej wody Aby przygotować dressing, włóż fileciki anchois i czosnek do moździerza i utrzyj na pastę. Dodaj majonez, sok z cytryny, parmezan oraz wodę i dobrze wymieszaj całość uzyskując lejący dressing. Włóż pierś kurczaka pomiędzy 2 kawałki folii spożywczej i rozbij ją wałkiem do ciasta na grubość około 1 cm. W ten sam sposób rozbij drugą pierś, a potem dopraw je z obu stron odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu. Używając pędzelka do ciasta, posmaruj olejem dno dużej nieprzywierającej patelni. Postaw patelnię na średnim ogniu, połóż na niej piersi z kurczaka i smaż przez 2 minuty. Przewróć mięso i smaż przez kolejne 2-3 minuty, aż ładnie się przyrumieni z wierzchu i usmaży w środku. Zdejmij patelnię z ognia i zostaw na niej kurczaka, żeby odpoczął. Podczas smażenia kurczaka przygotuj sałatkę. Rozdziel liście sałaty, umyj je i dobrze osusz. Porwij większe liście, ułóż wszystkie w dużej salaterce i posyp pomidorkami. Opiecz w tosterze kromki ciabatty i porwij je na kawałki wielkości kęsa. Przełóż usmażone piersi na deskę i pokrój w grube paski. Posyp nimi sałatę z pomidorkami, dorzuć kawałki ciabatty i lekko przemieszaj całość. Polej sałatkę połową dressingu i podawaj z kurczakiem, póki jest gorący. Jest to fantastyczne danie, niskokaloryczne, które zaspokoi Twój głód i poruszy kubki smakowe!
×
×
  • Create New...