Jacek na pewno w pierwszej kolejności powinieneś pomyśleć o przyspieszaczu metabolizmu. Jesteś po 40-stce i jak sam mówisz jesz w porządku, a mimo to waga nie spada, a nawet rośnie. Z opinii i składu najlepiej wypada Cannibal Claw.
Inferno moim zdaniem nie pobudza mocno, tak samo Superburn, ale razem ich nie można łączyć. Gdybym miała wybrać jednego z nich to wybrałabym Inferno Amped, a jeśli masz możliwość to dodatkowo z AD-3.
Często ludzie by poprawić wydolność unikają glutenu, ale to mit. Sens ma jego wykluczenie jedynie z powodów zdrowotnych. Gluten to mieszanka białek zawartych w pszenicy, jęczmieniu i życie. Nadaje on pieczywu elastyczność oraz zapewnia pokarmom zbożowym odpowiednią fakturę. Gluten jest też powszechnie wykorzystywanym na świecie źródłem białka i często stosowanym dodatkiem białkowym do potraw. Około 1-2% ludzkości jest uczulona na gluten (fachowo nazywa się to celiaklią), co sprawia, że spożycie produktów zawierających gluten może prowadzić do zaburzenia pracy przewodu pokarmowego. Niektórzy dietetycy uważają, że uczulenie na gluten ma o wiele szerszy zakres, nie ograniczając go do osób chorych na celiaklię, ale wręcz przenosząc go na całe społeczeństwo, co jest dość niedorzeczne. W reakcji na to producenci żywności przygotowują całą gamę produktów bezglutenowych. Tymczasem badania naukowe wykazują, że osoby niechorujące na celiaklię nie odczuwają różnicy pomiędzy produktami zawierającymi gluten i bezglutenowymi. Dana Lis wraz ze współpracownikami z University of Tasmania wykazała, że dieta bezglutenowa nie przynosi żadnych efektów w postaci zmian wydolności organizmu, działania układu pokarmowego, samopoczucia i markerów stanów zapalnych u zdrowych sportowców. Gluten to ważny składnik odżywczy w diecie osób niechorujących na celiaklię.