Gajugajeski Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Witam. Jak obliczyć dzienne zapotrzebowanie kaloryczne? Według kalkulatorów znalezionych w googlach wychodzi mi że potrzebuje 3352/kcal na dzień a mój BMR wynosi 1915/kcal. Moja waga to 83kg przy wzroście 178cm, wiek 27 lat. Chcę zrzucić 3-4kg tłuszczu przez 4 tygodnie, to jest mój czas kiedy przygotowuje się do sezonu piłkarskiego. Tutaj rodzi się pytanie, ile jeść kalorii, ile procent białka, tłuszczy i węgli aby zdrowo schudnąć?? Dodam iż będę korzystał również ze środka Alphaburn. Cytuj
Rumcajs Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Po pierwsze na początek ustaliłbym kaloryczność na poziomie około 2000 kcal, ponieważ to taka standardowa wartość na redukcji dla osoby o twojej masie ciała i aktywności. Kaloriami zawsze można rotować więc to taka wartość wyjściowa. Około 40 % tej wartości może stanowić białko, podobnie węglowodany, a pozostałe 20% wypełnij zdrowymi tłuszczami. Ważne aby obserwować jak nasze ciało reaguje, sporo osób dobrze reaguje na większą ilość tłuszczy niż węglowodanów, ty jednak masz mało czasu i sporo wysiłku tlenowego dlatego warto trzymać się prostych rozwiązań. Cytuj
Gajugajeski Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Aktywnosci przez te 4 tygodnie jest sporo. Poniedzialek - 10km biegania Wtorek- trening czystko pilkarski Sroda- rower 30-40km Czwartek - bieganie 10km Piatek - trening czystko pilkarski Sobota - wolne Niedziela - mocny sparing Cytuj
-BOSSY- Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu zacznij od takiego poziomu jak Rumcajs sugeruje w razie potrzeby obcinaj tygodniowo o około 200 kcal Cytuj
Gajugajeski Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Widzicie, mam znajomego dietetyka ktory wyliczyl mi zapotrzebowanie wielkosci 3400kcal na redukcji, i gdzie lezy prawda? Cytuj
cyklon04 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Najlepiej jakbyś przez tydzień dostarczał te 3400 kcal i po tygodniu kiedy zobaczysz że waga nie tylko nie spadła, ale i wzrosła, zapytał znajomego jak to się mogło stać ;-) Cytuj
Gajugajeski Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Narazie trzymam 2400kcal, w poniedzialek wejde na wage i zobacze jakie sa tego rezultaty. Cytuj
Gajugajeski Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Po tygodniu czasu trzymania sie 2500kcal zrzuciłem 1100g, wiec chyba to niezly wynik jak na sama diete. Cytuj
cyklon04 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu bardzo dobry wynik, dopóki waga będzie spadała zostań przy tej kaloryczności Cytuj
Gajugajeski Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Kolejny tydzien i 900g w dół. 1 Cytuj
Massive Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu idzie bardzo dobrze, jak spadek wagi zwolni mocniej to wtedy obetnij jeszcze troche kalorii Cytuj
Rekomendowana wypowiedź