kwiatuszek Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu witam, mam problem z brakiem kondycji, ćwiczę około 2,5 miesiąca. na początku był to marszobieg po około 40 min 3x w tyg do tego 3 x w tyg mel b - trening cardio plus ćwiczenia na brzuch., a obecnie wzięłam się za wyzwanie 30 dniowe mel b ( ćwiczenia 6x w tyg). już przy rozgrzewce jest mi ciężko, często w trakcie ćwiczeń chce mi się wymiotować, jest mi słabo, ledwo oddycham i bardzo kuje mnie w klatce. ćwiczę z rana, jem śniadanie, biorę superburn 3 tabletki i odczekuje chwilkę, zwykle jem: płatki z mlekiem, albo 2-3 kanapki z wędliną lub jajkiem do tego warzywa. ogólnie to ważę lekko ponad 76 kg, 172 cm, niestety źle sypiam i chodzę lekko zestresowana i z tym nic nie zrobię. dziennie jem 5 posiłków, raczej są dość obszerne i nie chodzę głodna, staram się wypijać 2 litry wody. proszę podpowiedzcie mi jakie badania mogę zrobić aby sprawdzić czy coś się nie dzieję, oczywiście coś oprócz podstawowej morfologii bo tą planuje zrobić po niedzieli. Pozdrawiam Cytuj
Bull Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Najlepszym treningiem na poprawę kondycji jest trening interwałowy wysokiej intensywności (HIIT), poza spalaniem tłuszczu (w okresie po treningowym) zapewnia też bardzo dobrą poprawę wytrzymałości. Wody pijesz moim zdaniem za mało. 3l jest OK Co do badań to możesz zrobić spirometrię i sprawdzić przy okazji pojemność płuc. Cytuj
kwiatuszek Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu dziękuje za odpowiedź, a czy te ćwiczenia HIIT to są zwykłe interwały czy całkiem inne? znalazłam kiedyś na yt ćwiczenia interwałowe dla początkujących i mam zamiar je ćwiczyć za jakieś 10 dni. one coś pomogą ? Cytuj
-BOSSY- Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu hiit to intwerały wysokiej intensywności, na pewno poprawia wydolnosc i przy okazji spala tłuszcz Cytuj
kwiatuszek Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu a możesz polecić jakiś konkretny trening? najlepiej z yt, bo niestety mogę ćwiczyć tylko w domu, na siłownie nie mam jak iść Cytuj
kwiatuszek Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu czy treningi interwałowe mogę przeplatać z innymi treningami? powiedzmy pon, środa, piątek - interwały a we wtorek, czwartek i sobotę np. cardio + trening brzucha/pośladków/nogi itp? czy lepiej więcej odpoczynku niż jeden dzień? Cytuj
cyklon04 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu mogą jak najbardziej, ważne tylko by w dniu treningu siłowego nie było treningi HIIT Cytuj
kwiatuszek Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu dziękuje za odpowiedź, jak na razie walczę z interwałami ale kondycji nadal brak, może niedługo coś się polepszy Cytuj
Rekomendowana wypowiedź