Kamilldz89 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Witam. Imię: Kamil. Wiek: 35 lat. Wzrost: 180 cm. Waga: 100 kg. Sprzęt: Hantle, Sztanga. Staż: 0 ( początkujący). Plan na siebie: Rozbudowa mięśni. PROSZĘ O PODPOWIEDŹ A NAWET ZMIANĘ ĆWICZEŃ. Dzień 1 1. Przysiady ze sztangą: 4 serie po 8-12 powtórzeń. 2. Wyciskania sztangi na płasko: 4 serię po 8- 12 powtórzeń. 3. Martwy ciąg ze sztangą lub hantlami: 4 serie po 8-12 powtórzeń. 4. Wyciskanie hantli nad głowę (stojąc lub siedząc): 4 serie po 8-12 powtórzeń. 5. Wiosłowanie hantlem jednorącz w opadzie tułowia: 4 serie po 8-12 powtórzeń na rękę. 6. Uginanie przedramion z hantlami (stojąc): 3 serie po 10-12 powtórzeń na rękę. Dzień 2 1. Wykroki z hantlami (naprzemiennie): 4 serie po 10-12 kroków na nogę. 2. Wspięcia na palce stojąc ze sztangą na karku: 4 serie po 15-20 powtórzeń. 3. Ściąganie ramion ze sztangą w opadzie tułowia: 4 serie po 10-12 powtórzeń. 4. Wyciskanie hantli z obrotami nadgarstków leżąc na podłodze: 3 serie po 10-12 powtórzeń. 5. Wznosy ramion w bok z hantlami (stojąc): 3 serie po 10-12 powtórzeń. Dipsy w podporze tyłem o krzesło: 3 serie do upadku mięśniowego, lub 4 serię po 10- 12 powtórzeń. Dzień 3 1. Przysiady przednie ze sztangą: 4 serie po 8-12 powtórzeń. 2. Martwy ciąg na prostych nogach ze sztangą: 4 serie po 10-12 powtórzeń. 3. Wyciskanie hantli nad głowę siedząc z rotacją: 4 serie po 10-12 powtórzeń. 4. Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia (szeroki chwyt): 4 serie po 10-12 powtórzeń. 5. Uginanie przedramion ze sztangą (lub hantlami w chwycie młotkowym): 3 serie po 10-12 powtórzeń. 6. BRAK POMYSŁU. BARDZO MOCNO DZIĘKUJĘ. Cytuj
szpaleta Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) Siema, myślę że nie ma tragedii jak na osobę która nie ma żadnego stażu, ułożyłeś całkiem niezły plan treningowy. Potrenuj trochę nim i staraj się dostosować go do swoich możliwości. Na początek robiłbym wszystkie ćwiczenia po 3 serie i z tygodnia na tydzień dokładał np po 2 serie na jedną jednostkę treningową. Moja propozycja do zmiany to np masz 2 razy martwy ciąg zamiast tego zrób sobie rdl podobne ćwiczenie ale nie odkładasz ciężaru w powtórzeniach (nie startujesz z tzw martwego punktu). Przysiady przednie - dla mnie jest to dość wymagające ćwiczenie i nie robię go, jakby też Ci nie szło możesz np zamienić na Deficit split squat fajne ćwiczenie unilateralne. Często pomijany tył barku można zauważyć również u Ciebie dorzuć sobie np Y raise z hantlami w opadzie tułowia, co prawda w wiosłowaniu hantlą w opadzie tułowia po części pracuje tył barku ale może być to niewystarczająco. Wiem że masz dosyć mocno naładowany plan ale warto wrzucić jakieś ćwiczenia na mięśnie proste i skośne brzucha Dodam jeszcze że ciężko jest wychwycić wszystko i dobrze doradzić osobie której nie znamy, aby dostosować plan pod siebie należałoby udać się do trenera personalnego. Edytowane 3 godziny temu przez szpaleta Cytuj
Kamilldz89 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowane) No faktycznie nawet nie zauważyłem że mam 2 razy MC więc zmienię go na rdl, właśnie też się zastanawiałem nad przysiadem przednimi a innym ćwiczeniem ale te co napisałeś czyli deficit split squat też jest dobre, no i ćwiczenie Y Raise to mam je na coś zamienić czy dodać w Dni 3 jako 6 punkt? Co do brzuszków to na razie odpadają bo jestem po zabiegu i nie mogę ich wykonywać. Edytowane 1 godzinę temu przez Kamilldz89 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź