Kamilldz89 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Witam. Imię: Kamil. Wiek: 35 lat. Wzrost: 180 cm. Waga: 100 kg. Sprzęt: Hantle, Sztanga. Staż: 0 ( początkujący). Plan na siebie: Rozbudowa mięśni. PROSZĘ O PODPOWIEDŹ A NAWET ZMIANĘ ĆWICZEŃ. Dzień 1 1. Przysiady ze sztangą: 4 serie po 8-12 powtórzeń. 2. Wyciskania sztangi na płasko: 4 serię po 8- 12 powtórzeń. 3. Martwy ciąg ze sztangą lub hantlami: 4 serie po 8-12 powtórzeń. 4. Wyciskanie hantli nad głowę (stojąc lub siedząc): 4 serie po 8-12 powtórzeń. 5. Wiosłowanie hantlem jednorącz w opadzie tułowia: 4 serie po 8-12 powtórzeń na rękę. 6. Uginanie przedramion z hantlami (stojąc): 3 serie po 10-12 powtórzeń na rękę. Dzień 2 1. Wykroki z hantlami (naprzemiennie): 4 serie po 10-12 kroków na nogę. 2. Wspięcia na palce stojąc ze sztangą na karku: 4 serie po 15-20 powtórzeń. 3. Ściąganie ramion ze sztangą w opadzie tułowia: 4 serie po 10-12 powtórzeń. 4. Wyciskanie hantli z obrotami nadgarstków leżąc na podłodze: 3 serie po 10-12 powtórzeń. 5. Wznosy ramion w bok z hantlami (stojąc): 3 serie po 10-12 powtórzeń. Dipsy w podporze tyłem o krzesło: 3 serie do upadku mięśniowego, lub 4 serię po 10- 12 powtórzeń. Dzień 3 1. Przysiady przednie ze sztangą: 4 serie po 8-12 powtórzeń. 2. Martwy ciąg na prostych nogach ze sztangą: 4 serie po 10-12 powtórzeń. 3. Wyciskanie hantli nad głowę siedząc z rotacją: 4 serie po 10-12 powtórzeń. 4. Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia (szeroki chwyt): 4 serie po 10-12 powtórzeń. 5. Uginanie przedramion ze sztangą (lub hantlami w chwycie młotkowym): 3 serie po 10-12 powtórzeń. 6. BRAK POMYSŁU. BARDZO MOCNO DZIĘKUJĘ. Cytuj
szpaleta Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) Siema, myślę że nie ma tragedii jak na osobę która nie ma żadnego stażu, ułożyłeś całkiem niezły plan treningowy. Potrenuj trochę nim i staraj się dostosować go do swoich możliwości. Na początek robiłbym wszystkie ćwiczenia po 3 serie i z tygodnia na tydzień dokładał np po 2 serie na jedną jednostkę treningową. Moja propozycja do zmiany to np masz 2 razy martwy ciąg zamiast tego zrób sobie rdl podobne ćwiczenie ale nie odkładasz ciężaru w powtórzeniach (nie startujesz z tzw martwego punktu). Przysiady przednie - dla mnie jest to dość wymagające ćwiczenie i nie robię go, jakby też Ci nie szło możesz np zamienić na Deficit split squat fajne ćwiczenie unilateralne. Często pomijany tył barku można zauważyć również u Ciebie dorzuć sobie np Y raise z hantlami w opadzie tułowia, co prawda w wiosłowaniu hantlą w opadzie tułowia po części pracuje tył barku ale może być to niewystarczająco. Wiem że masz dosyć mocno naładowany plan ale warto wrzucić jakieś ćwiczenia na mięśnie proste i skośne brzucha Dodam jeszcze że ciężko jest wychwycić wszystko i dobrze doradzić osobie której nie znamy, aby dostosować plan pod siebie należałoby udać się do trenera personalnego. Edytowane 15 godzin temu przez szpaleta Cytuj
Kamilldz89 Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu (edytowane) No faktycznie nawet nie zauważyłem że mam 2 razy MC więc zmienię go na rdl, właśnie też się zastanawiałem nad przysiadem przednimi a innym ćwiczeniem ale te co napisałeś czyli deficit split squat też jest dobre, no i ćwiczenie Y Raise to mam je na coś zamienić czy dodać w Dni 3 jako 6 punkt? Co do brzuszków to na razie odpadają bo jestem po zabiegu i nie mogę ich wykonywać. Edytowane 13 godzin temu przez Kamilldz89 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź