KarolDragon Napisano 15 Kwietnia Napisano 15 Kwietnia Witam forum, po ostatniej dyskusji zdecydowałem się że wejdę na redukcje. Schudłem 1,5kg i i mysle że idzie to w delikatnie dobrym kierunku, oczywiście nie jest najlepiej ale ważne że jakoś powoli jest efek i. dziękuję wam za radę. Ważyłem 83 teraz ważę 81,5 i mam Pytanie. Czy jak zejdę do 77 to będzie idealnie czy lepiej do 79/80? Cytuj
Schnaider Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Jakieś masz aktualne BMI? Musisz przede wszystkim zejść na tłuszczu, a nie na wodzie lub mięśniach albo też nie każdego po 1/3. Wtedy będziesz widział różnicę. Myślę, że od 77 kg to się dopiero zaczyna 😁 1 Cytuj
SportowyTypżycia Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że redukcja bez treningu na dalszą metę jest średnim rozwiązaniem jeśli zależy ci na sylwetce atletycznej. Jeżeli wyłączysz proces budowania mięśni w postaci treningu a zajmiesz się sama redukcja to mięśnie będą też spadać w mniejszym lub większym stopniu uwzględniając jak głęboki jest deficyt. Dodatkowo gdy skończysz redu a dalej nie będziesz ćwiczył (budował suchej masy mięśniowej) to jedyny efekt z nadwyżki kalorii będzie w postaci dodatkowych procent tłuszczu. A to już prosta droga do sylwetki skinnyfat 1 1 Cytuj
KarolDragon Napisano 16 Kwietnia Autor Napisano 16 Kwietnia @SportowyTypżyciaznaczy ja trenuje co drugi dzień od połowy stycznia już. 😁 Cytuj
KarolDragon Napisano 16 Kwietnia Autor Napisano 16 Kwietnia 16 godzin temu, Schnaider napisał: Jakieś masz aktualne BMI? Musisz przede wszystkim zejść na tłuszczu, a nie na wodzie lub mięśniach albo też nie każdego po 1/3. Wtedy będziesz widział różnicę. Myślę, że od 77 kg to się dopiero zaczyna 😁 Mam BMI 23,41😁 Cytuj
Schnaider Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia W takim razie do idealnego BMI 22 możesz redukować z uwzględnieniem schodzenia głównie z tłuszczu. Czyli jak wyżej: trening, zdrowa dieta i picie wody. 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź