Motorek1950 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Przejście Z Redukcji Na Masę Witam Serdecznie, na wstępnie proszę o wyrozumiałość gdyż jestem początkujący, Zaczęło się od tego że wazylem 122 kg a pierwsze 20 kg schudlen na dobrej dopięte diecie, potem było troszkę lenistwa i od 2 miesięcy jestem na Diecie 1000 kcal ( wiem że nie jest to zdrowe ) Aktualnie waże 85 kg i 181cm wzrostu 24 Lata, na codzień pracuje fizycznie. Czy uważacie że mam dobra wagę żeby przejść na Masę? Jeżeli nie to do dlaczego? A jeżeli Tak, to w jaki sposób przejść z Redukcji Na Masę, powtarzam jem 1000kcal dziennie i jakieś lekki trening Areobowy, zero siłowych. Nie chciał bym się zalac tylko zwiększyć masę ale dobrze wyglądać. Z góry sorry za nie profesjonalne wyrazy, ale powtarzam jestem Laikiem, liczę na waszą pomoc Cytuj
Kazam Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Ogólnie twoje sytuacja z wejściem na masę z pewnością nie będzie łatwa, jeśli jesz cały czas po 1000 kalorii to metabolizm z pewnością masz już mocno zwolniony. Poza tym jeśli nie robiłeś żadnych treningów siłowych to zapewne skład ciała jest taki, że ciągle troche fatu siedzi. Ogólnie to nie myślałbym narazie w twoim przypadku o typowej masie, bo to całkowicie bez sensu. W pierwszej kolejności dodaj te 3 treningi siłowe w tygodniu żeby dać jakiś bodziec dla mięsni. Zacznij podnosić kalorie np. o 150-200 kcal co 7-10 dni by wyjść z tak głębokiego deficytu. Ważne tez aby nie zwracać tak uwagi na wagę, ale raczej skupić się na takich aspektach jak miarka czy po prostu lustro. 1 Cytuj
Motorek1950 Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu A co do treningu, to co mógł byś mi polecić Jakies konkretne ćwiczenia ? Raczej siłowe czy aerobowe Cytuj
Rumcajs Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Raczej tradycyjny trening siłowy na wolnych ciężarach żeby zacząć odbudowywać nieco mięsa po takim spadku wagi. Aeroby oczywiście zostaw w dni wolne albo po treningu, zależy od tego jak masz czas. I przede wszystkim jak kolega wspomniał zacznij dodawać te kalorie. 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź