cyklon04 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Nasz mózg jest głównym konsumentem glukozy, więc pod wpływem stresu psychicznego zużycie glukozy znacznie wzrasta. Po wielu trudnych sytuacjach, po intensywnym wysiłku umysłowym czujemy potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Dlatego tez nie należy się wtedy bać sięgnięcia po dobrej jakości produkt o słodkim posmaku, może to być na przykład chudy twarożek zmieszany z ulubioną odżywką białkową. Ale uwaga, stres może wywoływać ogromną chęć na czekoladę, w ten sposób organizm może sygnalizować powstały pod wpływem stresu deficyt magnezu i witamin z grupy B. źródło: Muscular Development Cytuj
kamilor Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Gorąco dziękuję za informacje. Zauważyłem, że w chwilach napięcia bardzo często sięgam po czekoladowe batoniki. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się nad tym zapanować. Cytuj
pawel83 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu No właśnie czekolada to jest najgorszy pomysłw takich momentach. Wiem co mówię. Ponad 3 lata temu, obejmując stanowisko kierownicze, pochłaniałem ja tonami. Trochę to zachwiało moją sylwetką Trochę bardzo... Cytuj
Kamilka2222 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu A ja mam nieźle, z tego co tu czytam - bo ja w stresie nie mam totalnie apetytu... wysycham na wiór... Cytuj
Xyner Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Słyszałem że woda lecznicza Szczawa I w jakiś sposób pomaga na stres, może to właśnie przez dużą ilość magnezu. Cytuj
NINJA Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu też często zauważam, że jak coś mnie zestresuje to zaraz oglądam się za czymś słodkim, szybko zjadam w nerwach słodycze i nawet nie zauważę jak pochłonę dwa batoniki na raz eh... podobno warto jeść produkty, które pomagają niwelować stres - adaptogeny Cytuj
sosenka Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu no u mnie też często stres powoduje że sięgam po słodycze i nie tylko;/ ale ostatnio na odstresowanie pomaga mi wyjscie z siostrą na basen. Wtedy zapominam o wszystkim i się odprężam:) Cytuj
Schnaider Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Mi kardiolog na rutynowych badaniach powiedział, że mając w korpo wysokie stanowisko i nie przeklinając... jest to bardzo szkodliwe dla zdrowia Trening siłowy pozwala rozładować napięcie. Najlepszym terapeutą w domu jest kot lub pies Cytuj
Rekomendowana wypowiedź