cyklon04 Added more than year ago Added more than year ago Nasz mózg jest głównym konsumentem glukozy, więc pod wpływem stresu psychicznego zużycie glukozy znacznie wzrasta. Po wielu trudnych sytuacjach, po intensywnym wysiłku umysłowym czujemy potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Dlatego tez nie należy się wtedy bać sięgnięcia po dobrej jakości produkt o słodkim posmaku, może to być na przykład chudy twarożek zmieszany z ulubioną odżywką białkową. Ale uwaga, stres może wywoływać ogromną chęć na czekoladę, w ten sposób organizm może sygnalizować powstały pod wpływem stresu deficyt magnezu i witamin z grupy B. źródło: Muscular Development Quote
kamilor Replied more than year ago Replied more than year ago Gorąco dziękuję za informacje. Zauważyłem, że w chwilach napięcia bardzo często sięgam po czekoladowe batoniki. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się nad tym zapanować. Quote
pawel83 Replied more than year ago Replied more than year ago No właśnie czekolada to jest najgorszy pomysłw takich momentach. Wiem co mówię. Ponad 3 lata temu, obejmując stanowisko kierownicze, pochłaniałem ja tonami. Trochę to zachwiało moją sylwetką Trochę bardzo... Quote
Kamilka2222 Replied more than year ago Replied more than year ago A ja mam nieźle, z tego co tu czytam - bo ja w stresie nie mam totalnie apetytu... wysycham na wiór... Quote
Xyner Replied more than year ago Replied more than year ago Słyszałem że woda lecznicza Szczawa I w jakiś sposób pomaga na stres, może to właśnie przez dużą ilość magnezu. Quote
NINJA Replied more than year ago Replied more than year ago też często zauważam, że jak coś mnie zestresuje to zaraz oglądam się za czymś słodkim, szybko zjadam w nerwach słodycze i nawet nie zauważę jak pochłonę dwa batoniki na raz eh... podobno warto jeść produkty, które pomagają niwelować stres - adaptogeny Quote
sosenka Replied more than year ago Replied more than year ago no u mnie też często stres powoduje że sięgam po słodycze i nie tylko;/ ale ostatnio na odstresowanie pomaga mi wyjscie z siostrą na basen. Wtedy zapominam o wszystkim i się odprężam:) Quote
Schnaider Replied more than year ago Replied more than year ago Mi kardiolog na rutynowych badaniach powiedział, że mając w korpo wysokie stanowisko i nie przeklinając... jest to bardzo szkodliwe dla zdrowia Trening siłowy pozwala rozładować napięcie. Najlepszym terapeutą w domu jest kot lub pies Quote
Rekomendowana wypowiedź