wiktoreq Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Cześć,mam 14 lat.Ćwiczę karate kyokushin i muaythai(bardzo rzadko).Kyokushin ćwiczę od 5 roku życie.Sądze że jestem bardzo zaawansowany.Jestem zdobywcą Pucharu Polski i wicemistrzem Europy w karate kyokushin.Jestem w stanie trenować 7 dni w tygodniu (nawet 2 razy dziennie).Przed mistrzostwami trenowałem po ok. 5h dziennie.Mam wydaje mi się dużą wiedzę o treningu i diecie.Jestem mezomorfikiem ale nie mam wcale takich wąskich bioder.Teraz właśnie skończył się sezon i chciałbym przez miesiąc przybrać na masie mięśniowej,mam własną siłownie na strychu (ławka,sztanga,sztangielki,obciązenie,drążek,poręcze do pompek,gumę rehabilitacyjną,worek i mata).Chciałbym się upewnić czy mój plan treningowy jest dobry dla mnie.Mój wzrost to 162cm,waga to 50 kg.Ogólnie na treningach będę się starał robić jak najwięcej ćwiczeń z własną wagą ciała.Oto mój plan: Pon.Klatka,biceps,przód i bok barków Wt.Plecy,triceps,tył barków Śr.Cardio(trening obwodowy na workach w klubie,nie zawsze tak ciężki trening,więc kiedy będzie łatwiejszy,lużny trening to zamierzam zrobić 1/3 nóg) Czw.Klata,biceps,przód i bok barków Pią.Cardio(taka sama sytuacja jak w środę) Sob.Plecy,triceps,tył barków Nie.Nogi Liczba serii na partię mięśniową: Nogi-26 serii (dwugłowe,czworogłowe i łydki) Plecy-20 serii Biceps-10 serii Triceps-12 serii Klata-16/17 serii Barki-12 seriii Brzuch i przedramiona robię codziennie,gdyż to jest bardzo ważne w tym sporcie(od przedramion mam takie coś do ściskania).Okres z siłownią w moim przypadku nie będzie długi bo nie chce spaść na szybkości.Dietę mam ułożoną dobrze,tylko chce znać zdanie innych odnośnie tego planu treningowego.Codziennie się rozciągam i rolluję.Z góry dziękuje Cytuj
Rumcajs Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Plan wygląda dobrze skoro jesteś przyzwyczajony do wysiłku fizycznego to wówczas przetrenowanie nie jest prawdopodobne, jednak warto zwrócić uwagę że osiągnięcie znacznych zmian w sylwetce na przestrzeni miesiąca jest niemal niemożliwe nawet przy świetnej genetyce, tym bardziej w tak młodym wieku. Jesteś przed okresem największego naturalnego przyrostu muskulatury oraz siły więc skupiłbym się na treningu w taki sposób by rozwijać się w swoim sporcie. Oczywiście plan przez Ciebie podany może być dobrą odskocznią, jednak nie nastawiaj się na konkretne przyrosty a raczej ciesz się nowym doświadczeniem. Cytuj
KOWSKI Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Moim zdaniem przygotowania powinno się zacząć od worka treningowego, ten sprzęt sprawdza się naprawdę dobrze i wiele osób myśli, że przydaje się tylko do "bicia". Cytuj
Sport-Club Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Dobrze wygląda ten plan, ważne żeby dużo ćwiczyć z wagą własnego ciała - wtedy najbardziej się rozwijamy. Cytuj
Oleser Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Wygląda bardzo dobrze jak na 14-latka:) Tak trzymać! Ja osobiście polecam indywidualne treningi dla początkujących. Ja mam 25 lat i nigdy nie uprawiałem sporty. Tylko że WF na uczelni Moja dziewczyna przekonała mnie że trzeba coś uprawiać i dlatego poszedłem na indywidualne treningi do jednego studio treningowego w Krakowie. Jestem mega zadowolony, zobaczymy co będzie dalej. Dla mnie to wyzwanie. Cytuj
Jasmine Nastazja Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Dnia 11.06.2017 o 15:07, wiktoreq napisał: Cześć,mam 14 lat.Ćwiczę karate kyokushin i muaythai(bardzo rzadko).Kyokushin ćwiczę od 5 roku życie.Sądze że jestem bardzo zaawansowany.Jestem zdobywcą Pucharu Polski i wicemistrzem Europy w karate kyokushin.Jestem w stanie trenować 7 dni w tygodniu (nawet 2 razy dziennie).Przed mistrzostwami trenowałem po ok. 5h dziennie.Mam wydaje mi się dużą wiedzę o treningu i diecie.Jestem mezomorfikiem ale nie mam wcale takich wąskich bioder.Teraz właśnie skończył się sezon i chciałbym przez miesiąc przybrać na masie mięśniowej,mam własną siłownie na strychu (ławka,sztanga,sztangielki,obciązenie,drążek,poręcze do pompek,gumę rehabilitacyjną,worek i mata).Chciałbym się upewnić czy mój plan treningowy jest dobry dla mnie.Mój wzrost to 162cm,waga to 50 kg.Ogólnie na treningach będę się starał robić jak najwięcej ćwiczeń z własną wagą ciała.Oto mój plan: Pon.Klatka,biceps,przód i bok barków Wt.Plecy,triceps,tył barków Śr.Cardio(trening obwodowy na workach w klubie,nie zawsze tak ciężki trening,więc kiedy będzie łatwiejszy,lużny trening to zamierzam zrobić 1/3 nóg) Czw.Klata,biceps,przód i bok barków Pią.Cardio(taka sama sytuacja jak w środę) Sob.Plecy,triceps,tył barków Nie.Nogi Liczba serii na partię mięśniową: Nogi-26 serii (dwugłowe,czworogłowe i łydki) Plecy-20 serii Biceps-10 serii Triceps-12 serii Klata-16/17 serii Barki-12 seriii Brzuch i przedramiona robię codziennie,gdyż to jest bardzo ważne w tym sporcie(od przedramion mam takie coś do ściskania).Okres z siłownią w moim przypadku nie będzie długi bo nie chce spaść na szybkości.Dietę mam ułożoną dobrze,tylko chce znać zdanie innych odnośnie tego planu treningowego.Codziennie się rozciągam i rolluję.Z góry dziękuje Całkiem fajnie plan, mówiąc serie chodzi ci pewnie o powtórzenia. Jednak jeśli chcesz zwiększyć masę to radzę 1 dzień w tygodniu zostawić bez treningu by mięśnie miały czas się " rozrosnąć". Odpowiednia regeneracja jest bardzo ważna, pamiętaj o odpowiedniej ilości snu i rozciąganiu po treningu. O odpowiedniej diecie przypominać nie muszę bo już ją masz ? Cytuj
Rekomendowana wypowiedź