Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano ponad rok temu

Cześć, chciałbym zakupić odżywkę białkową w celu uzupełnienia białka w diecie, ale nie mogę się zdecydować które wybrać. Doradzicie? Wybrałem kilka opcji, ale może macie coś lepszego. 

All Nutrition Whey Protein

Olimp 100% Natural Whey Protein Concentrate

Trec Whey 100

Odpisano ponad rok temu

z podanych przez Ciebie olimp WPC najlepiej wypada jeśli chodzi o parametry, w podobnej cenie lepszą opcją jest m.in. fitmax whey protein 81+ (mieszanka wpi i wpc, a nie sam koncentrat)

• Popieram 1
Odpisano ponad rok temu

Ok. Dzięki. Czy jest sens kupowania gainera? Mój kolega mówi że nie warto ale brakuje sporo kcal i węglowodanów. Białko w miarę uzupełniam chociaż to zależy od dnia. Wczoraj powinienem uzupełnić jeszcze 13g białka, 128g węglowodanów i 57g tłuszczy więc białko to chyba najmniejszy problem. Co w takim razie polecasz i jak gainer to jaki tak do 100-110 zl?

Odpisano ponad rok temu

Przychylam do rezygnacji z gainera i polecam dodać rodzynki do zbóż ponieważ odkwaszają organizm a zboża jak to zboża....zakwaszają.

• Popieram 1
Odpisano ponad rok temu

lepiej białko i do tego zmielone płatki owsiane niż gainer, dobre gainy na rynku są drogie i raczej mało opłacalne, typu scitec jumbo

Rozrobić białko z wodą/mlekiem i zalać białkiem płatki?

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Odpisano ponad rok temu

Też uważam, że lepiej samemu sobie zrobić gainer dodając płatki owsiane niż kupować gotowca. Rozrabiam białko w wodzie i blenduje z platkami owsianymi czasem dodaje jeszcze banana. Ja korzystam z białka firmy amix isoprime.

• 1 miesiąc temu...
Odpisano ponad rok temu

Ale pomieszaliście wszystko........... węgle jakie o niskim IG czy wysokim?

Przecież jeśli on UZUPEŁNIA białko w diecie to może kupić kazeinę, albo nawet twaróg i dodać oliwy z oliwek plus miód.

Według badań których nie mam pod ręką, najlepiej żeby ilość białka w diecie rozkładała się równomiernie. To jest jeśli masz 90g białka, najlepiej 3 x 30g.Gainer w ostaeczności kup sobie jakiegoś bulka ale TYLKO jak będzie wyprzedaż za grosze. 

• Popieram 1