Bezradny Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Witam. Na wstępie troszkę się przedstawie i opiszę. Nazywam się Jacek lat 22, mam 163cm wzrostu, więc jestem niziutki, ważę 64kg (mam trochę brzuszka z przodu). Prowadzę własną działalność gospodarczą transportową, więc na siłownie brak mi czasu, ponieważ 5dni w tygodniu jeżdże po Polsce a same weekendy to też nie do końca dobrze, choć zawsze coś. Na szperanie w internecie i szukanie odpowiednich ćwiczeń też nie mam zbyt wiele czasu i tu zaczyna się moja prośba. Prosiłbym kogoś doświadczonego o pomoc w dobraniu zestawu ćwiczeń czy też sportu, który by pomógł mi zbudować lepszą silwetke - płaski brzuch troszkę bicepsu i klatki piersiowej. Chodzi o normalną sylwetke z rysami mięśni - nie kulturysta;p Ćwiczenia mogę wykonywać w domu czy też przy samochodzie niestety tylko w tych miejscach mam czas i możliwość. Chciałbym zaznaczyć, że na początku będzie ciężko ponieważ zaniedbałem się i nie mam wgl. kondycji i siły fizycznej ;/ Sylwetka to jednak nie tylko jedyny powód dla którego chciałbym ćwiczyć. Brak sportu powoduje u mnie niechęć do działania, brak energi i tycie. Co chciałbym przerwać i budzić się rano z energią i samozapałem Wiem, że będzie cieżko tu coś napisać wam dla mnie sensownego i pewnie napiszecie "poszukaj dokładniej w necie jest tego sporo" ale chciałbym ponownie zaznaczyć że brak mi czasu na szukanie w internecie, ten post piszę w między czasie w pracy już ponad 1h, co powoduje, że jest On nie składny i może być mało zrozumiały. Chciałbym jednak, aby ktoś konkretnie odpisał i rzeczowo na mój post za co będę wdzięczny. Diete ciężko jest trzymać, gdy nie ma się lodówki w samochodzie (brak narazie takiej możliwości), a kupić nie zawsze można to co by się chciało, lecz staram się unikać najgorszych rzeczy które odkładają się na oponce:). I jeszcze jedno czy na początku zainwestować w jakieś odżywki ? Myslę, że nie, ale o to też bym prosił by ktoś napisał pare słów. Z góry dziękuję i czekam na pozytywne komentarze. Liczę, że macie dobre serduszka Cytuj
verdin Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Witaj. Sam również niedawno zaczynałem. Nie jest łatwo na poczatku i ja bym Ci radził zacząć od wzmocnienia kondycji, proste ćwiczenia wystarczą. A dopiero potem pomyśl nad rozszerzeniem planu ćwiczeń i najlepiej udaj się do kogoś kto pokaże ci jak je prawidłowo wykonywać. Co do suplementów - tez mam pytanie - kupować od razu, czy czekać? I jaki najlepiej? Na co zwracac uwagę? Cytuj
Bezradny Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Ćwiczenie z hantelkiem najpierw na ręce + pompki wystarczą na początek czy proponujesz coś innego? Cytuj
BetterYou Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Jeżeli chcesz wzmocnić biceps ja i mięśnie ramion to pompki plus hantelki w zupełności wystarczą na początek,z czasem zastanów się nad treningiem na ławeczce ze sztangą i obciążeniem, gdzie na raz ćwiczy kilka partii mięśni. Cytuj
michall299 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Dokładnie, nie możesz nie wiadomo jakich ćwiczeń zaraz sobie narzucić. Cytuj
Lady Makbet Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Z suplementami na początku nie ma co kombinować- podstawą jest dobrze skomponowana dieta - na tym daleko zajedziecie. Jeśli już chcecie coś kupować to zainwestowała bym w dobre witaminy i minerały + kwasy Omega 3. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź