gqx87 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Witam, pracuję od prawie 4 lat jako listonosz pieszy, czasem rowerowy, ale ostatnio zauważyłem że bardziej się męczę chodząc. Wcześniej tak nie narzekałem na ból w nogach, więc chciałbym się dowiedzieć które ćwiczenia najszybciej mnie wzmocnią i ile minut potrzebuję przed pracą, chyba że jednak lepiej po pracy. Chodzę minimum 10 km mam wagę poniżej 65kg 175 cm. Pozdrawiam Cytuj
Schnaider Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Waga do wzrostu praktycznie książkowa. Myślę, że bardziej chodzi o to, kiedy dasz nogom odpocząć. Mam podobnie, bo treningi typu bieganie, basen w płetwach, rower czy nawet trening FBW, to obciążenia nóg. Dlatego potrzebna jest im regeneracja. Zacznij też suplementować minerały, wapń i magnez. Na pewną nie zaszkodzą. 1 Cytuj
Paweł 149 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Myślę że potrzebujesz odpoczynku i to może być skutek przepracowania.. być może parę dni urlopu by Ci się przydało.. Mógłbyś ewentualnie pomyśleć o jakiś ,,Zabiegach " polepszających regenerację... I zadbać o odpowiedni poziom niektórych , składników mineralnych w szczególności, magnez, potas, Wit D, i odpowiednie nawodnienie, dużo chodzisz a to może wzmagać utratę wody, w szczególności w ciepłe dni... 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź