poczatkujacy123 Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca Witam proszę o pomoc. Ważę 85 kg. 172wzrostu Nie wiem czy przechodzić redukcjie czy być na masie.. z góry dziękuję Cytuj
szpaleta Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca Siema, wyniki obliczeń kalkulatora masz poniżej, lecz są to dane niezbyt precyzyjne, najlepiej gdybyś samemu wypełnił wszystkie parametry i sprawdził co Ci tam ciekawego wyliczy. Co do podjęcia decyzji o redukcji czy też robienia masy … hmmmm sam musisz wiedzieć jak najlepiej się czujesz, każdy ma inne cele treningowe i predyspozycje do budowy mięśni. Nikt za Ciebie nie powinien podejmować takiej decyzji. Powodzenia w treningach 👊 1 1 Cytuj
poczatkujacy123 Napisano 13 Marca Autor Napisano 13 Marca Siema. Dzięki za odpowiedź.czy aktualna sylwetka przeszkodzi mi w budowaniu masy. Co o tym sądzisz . Cytuj
szpaleta Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca Wydaje mi się że tak, może być to utrudnieniem nawet w trakcie treningów lecz nie jestem pewien do końca bo nie byłem w podobnej sytuacji. Może koledzy będą wiedzieć więcej w tej kwestii. 1 Cytuj
SportowyTypżycia Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca Nie przeszkodzi. Jedynie jeśli zależy ci na estetycznej sylwetce w której masz kostkę na brzuchu to będziesz musiał zredukować. Jeśli natomiast chcesz budować mięśnie to obecna masa w niczym nie przeszkodzi. 1 Cytuj
poczatkujacy123 Napisano 13 Marca Autor Napisano 13 Marca Dziękuję bardzo ,,SportowyTypzycia,, o właśnie taką opinię mi chodziło. . Bo redukcję che zrobić później. Ćwiczę dopiero 6 miesięcy i chce nabrać jeszcze tej masy, mieć siłę do ćwiczeń. Uzyskam zadowalający efekt wtedy przejdę na redukcjie. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj
szpaleta Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca Oprócz gromadzenia tłuszczu, tkanka tłuszczowa kontroluje apetyt, energię, ciśnienie krwi i procesy zapalne. Nadmiar tkanki tłuszczowej może zaburzyć kontrolę apetytu i wydzielanie insulin, co może utrudnić budowę mięśni. Osoby z nadmiarem tkanki tłuszczowej mogą mieć trudności w syntezie białek mięśniowych po wysokobiałkowym posiłku. BMI poniżej 18,5 - niedowaga BMI od 18,5 do 24,9 - prawidłowa masa ciała BMI od 25 do 29,9 - nadwaga BMI powyżej 30 - otyłość Podsyłam materiały które znalazłem w tym temacie, może Ci się przyda 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź