KarolDragon Napisano 7 Lutego Napisano 7 Lutego Część jestem Karol mam 15lat, zaczalem trenować od roku, ale miałem dłuższą przerwę i regularnie teraz trenuję od stycznia, suplementuje kreatynę i białko. Dzięki za odpowiedzi ;), dla mnie to ważne 82kg, 183cm wzrostu Masować do marca czystą masą i od marca redukcja czy robić już redukcję teraz? Wrzucam tutaj zdjęcia inne niż w poprzednim poście Cytuj
SportowyTypżycia Napisano 7 Lutego Napisano 7 Lutego Cześć, Co konkretnie trenujesz? Na jakim celu tobie zależy ? Cytuj
KarolDragon Napisano 8 Lutego Autor Napisano 8 Lutego Cześć, chciałbym mieć dobrą sylwetkę do lata najlepiej i żeby to nie były kości tylko dobrze rozbudowane mięśnie Cytuj
SportowyTypżycia Napisano 8 Lutego Napisano 8 Lutego Sam ocen co chcesz robić by ta sylwetka była "dobra" to bardzo subiektywny cel. Tak ogólnikowo możesz poprostu zająć się treningiem kulturystycznym i pompować mięśnie. Zachowując duża objętość a względnie niskie ciężary. A czy osiągniesz taka sylwetkę do lata to zależy bardziej od progresji i czy będziesz ją trzymał. Druga opcja to taka że masujesz aż i przed latem robisz redukcję 1 Cytuj
KarolDragon Napisano 8 Lutego Autor Napisano 8 Lutego Czyli mogę masować i przed latem redu. A jakbym zrobił tak że redukcja od marca i uznajmy w maju bym wszedł na czystą masę mięśniową to by dało efekt? Cytuj
SportowyTypżycia Napisano 9 Lutego Napisano 9 Lutego (edytowane) Wszystko da ci efekt jeśli podejdziesz do treningu z należytą systematyką i progresją. Jesteś jeszcze bardzo młody i daleko od potencjału genetycznego który pozwoli ci na rozbudowę naturalnej sylwetki. Musisz wiedzieć że wspaniała sylwetka którą możesz oglądać w mediach to lata treningów. Więc nie oczekuj niewiadomo czego od siebie żebyś nie był rozczarowany. Treninuj regularnie i staraj się zwiększać najpierw powtórzenia później ciężar przy zachowaniu prawidłowej techniki. W moim przypadku pierwsze zmiany sylwetki zobaczyłem po dwóch miesiącach regularnych treningów. Z teorii powinieneś trenować całe ciało systemem fbw ponieważ możesz progresowac i rozwijać całe ciało na jednym treningu A jeśli chodzi o same podejście do sylwetki czego w twoim przypadku nie polecam to rozwój barków i pleców pomoże uzyskać sylwetkę w kształcie litery V. Edytowane 9 Lutego przez SportowyTypżycia 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź