KarolDragon Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Część jestem Karol mam 15lat, zaczalem trenować od roku, ale miałem dłuższą przerwę i regularnie teraz trenuję od stycznia, suplementuje kreatynę i białko. Dzięki za odpowiedzi ;), dla mnie to ważne 82kg, 183cm wzrostu Masować do marca czystą masą i od marca redukcja czy robić już redukcję teraz? Wrzucam tutaj zdjęcia inne niż w poprzednim poście Cytuj
SportowyTypżycia Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Cześć, Co konkretnie trenujesz? Na jakim celu tobie zależy ? Cytuj
KarolDragon Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Cześć, chciałbym mieć dobrą sylwetkę do lata najlepiej i żeby to nie były kości tylko dobrze rozbudowane mięśnie Cytuj
SportowyTypżycia Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Sam ocen co chcesz robić by ta sylwetka była "dobra" to bardzo subiektywny cel. Tak ogólnikowo możesz poprostu zająć się treningiem kulturystycznym i pompować mięśnie. Zachowując duża objętość a względnie niskie ciężary. A czy osiągniesz taka sylwetkę do lata to zależy bardziej od progresji i czy będziesz ją trzymał. Druga opcja to taka że masujesz aż i przed latem robisz redukcję 1 Cytuj
KarolDragon Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Czyli mogę masować i przed latem redu. A jakbym zrobił tak że redukcja od marca i uznajmy w maju bym wszedł na czystą masę mięśniową to by dało efekt? Cytuj
SportowyTypżycia Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu (edytowane) Wszystko da ci efekt jeśli podejdziesz do treningu z należytą systematyką i progresją. Jesteś jeszcze bardzo młody i daleko od potencjału genetycznego który pozwoli ci na rozbudowę naturalnej sylwetki. Musisz wiedzieć że wspaniała sylwetka którą możesz oglądać w mediach to lata treningów. Więc nie oczekuj niewiadomo czego od siebie żebyś nie był rozczarowany. Treninuj regularnie i staraj się zwiększać najpierw powtórzenia później ciężar przy zachowaniu prawidłowej techniki. W moim przypadku pierwsze zmiany sylwetki zobaczyłem po dwóch miesiącach regularnych treningów. Z teorii powinieneś trenować całe ciało systemem fbw ponieważ możesz progresowac i rozwijać całe ciało na jednym treningu A jeśli chodzi o same podejście do sylwetki czego w twoim przypadku nie polecam to rozwój barków i pleców pomoże uzyskać sylwetkę w kształcie litery V. Edytowane 9 Lutego 2024 przez SportowyTypżycia 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź