cyklon04 Napisano ponad rok temu Udostępnij Napisano ponad rok temu Włókna roślinne i błonnik pokarmowy to składniki spożywcze, które znacznie obniżają indeks glikemiczny żywności - nie podnoszą gwałtownie poziomu cukru we krwi. Błonnik znacznie zwiększa swoją objętość w żołądku, dzięki czemu czujemy się nasyceni. Jego źródłem są owoce, warzywa, produkty pełnoziarniste (mąka żytnia, razowa) lub rośliny strączkowe. Spożywaj warzywa do każdego posiłku, czasami dodając do nich owoc (zwłaszcza jabłko), a szybko odczujesz duże zmiany. źródło: Muscular Development Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mav_ Odpisano ponad rok temu Udostępnij Odpisano ponad rok temu Błonnik w tabletkach lub proszku jaki nalepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Best Body Odpisano ponad rok temu Udostępnij Odpisano ponad rok temu Błonnik w proszku na pewno wypada korzystniej cenowo, skuteczniejszym (np. w odchudzaniu i odkwaszaniu) substytutem jest inulina, to polisacharyd o właściwościach prozdrowotnych przewyższających błonnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowana wypowiedź
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.