cyklon04 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Włókna roślinne i błonnik pokarmowy to składniki spożywcze, które znacznie obniżają indeks glikemiczny żywności - nie podnoszą gwałtownie poziomu cukru we krwi. Błonnik znacznie zwiększa swoją objętość w żołądku, dzięki czemu czujemy się nasyceni. Jego źródłem są owoce, warzywa, produkty pełnoziarniste (mąka żytnia, razowa) lub rośliny strączkowe. Spożywaj warzywa do każdego posiłku, czasami dodając do nich owoc (zwłaszcza jabłko), a szybko odczujesz duże zmiany. źródło: Muscular Development Cytuj
Mav_ Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Błonnik w tabletkach lub proszku jaki nalepiej? Cytuj
Best Body Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Błonnik w proszku na pewno wypada korzystniej cenowo, skuteczniejszym (np. w odchudzaniu i odkwaszaniu) substytutem jest inulina, to polisacharyd o właściwościach prozdrowotnych przewyższających błonnik. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.