kalu Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Dodanie suplementacji do redukcji Witam na początku stycznia zacząłem ćwiczyc redukcyjnie.W dniu dzisiejszym waga wynosi około -15kg. (Jest 108).Od samego początku brałem HMB 1250 w ilosci 3 kapsułek w dzień treningowy i 2 w nietreningowy. Bilans w tygodniu to 4 ĆW/3 NĆW.Obecnie podniosłem tę dawkę do 4 kapsulek w trenigowy i 3 w nietreningowy oraz dołozyłem kreatyne i teraz nasuwa się pytanie jak ją stosować?Zacząłem jakies 2 dni temu i biore po 6 (2x3) dziennie, kontynuowac branie w takich ilosciach codziennie, czy coś zmienic? Oraz planowalem kupić jakąś przedtreningowke z kofeina, jakies porady? Cytuj
Kazam Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu HMB jeśli skończysz opakowanie to więcej nie kupuj, ma to potwierdzony brak działania przez większość badań i jedyna korzyść z tego suplementu to obecność leucyny w niewielkiej dawce, jednym słowem szkoda kasy. Co do kreatyny najlepiej bierz cyklicznie jeśli dopiero zaczynasz treningi. Stosuj codziennie 10 gram przez okres około 8 tygodni, zobacz ile masz w kapsułce i sobie przelicz. Optymalnie 5 g przed i 5 g po treningu, w dni wolne 5 g 2 razy dziennie o dowolnej porze. Co do przed treningówek to jest tego sporo na rynku, ja sobie bardzo chwalę Sparta Kraken której używałem ostatnio, pobudza bardzo dobrze i fajnie poprawia ubicie mięśni na treningu. Na plus brak zjazdu po treningu. Cytuj
kalu Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Wiec czym najlepiej zastapic HMB, jesli moim celem jest przeksztalcenie tluszczu w miesnie, plan docelowy to jeszcze ok. 10kg w dół Cytuj
Rumcajs Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Nie ma suplementu który może przekształcać tłuszcz w mięśnie bo to dwie całkowicie inne tkanki pod względem biologicznym. Możliwa jest jednak redukcja tkanki tłuszczowej i jednoczesna rozbudowa masy mięśniowej, szczególnie u osób z niewielkim stażem. Bardzo dobrą opcją są wtedy spalacze tłuszczu zawierające Pradaoxine która nasila uwalnianie najbardziej uporczywej tkanki białej i umożliwia jej szybką redukcję jak np. ANS Thermo Craze, który z pewnością bardzo dobrze działa w tym kierunku. Dodatkowo jeśli realnie szukasz czegoś co wspomoże rozwój masy mięśniowej i ma potwierdzone działanie anaboliczne to poza kreatyną, ciekawym związkiem jest Ursolic Acid np. od Haya Labs. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź