Kasia50 Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 Witam wszystkich. Proszę o pomoc i radę. Po 20 latach zastoju postanowiłam ruszyć z miejsca. Z racji wykonywanej pracy (trudny pacjent) uznałam, że zajęcia z krav magi będa najlepsze. Na organizacyjnych zajęciach przeżyłam szok. Zerowa kondycja, zadyszka i krępujące nietrzymanie moczu. Moje pytania brzmią: od czego zacząć, krok po kroku. Na co zwrócić uwagę? Czy odpuścić sobie kravkę? Analizując swoje czasowe możliwości wiem, że na zajęcia grupowe mogę sobie pozwolić max 2x w tygodniu. Tylko jakie? Jestem totalnym laikiem w sportowej dziedzinie, ale jestem zdeterminowana. Nie chcę przesiedzieć reszty życia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SportowyTypżycia Posted April 27 Share Posted April 27 Problemy z nie trzymaniem moczu to częsty przypadek ale można temu zaradzić przy odpowiednich ćwiczeniach. Zalecam wizytę u dobrego fizjoterapeuty który może pomóc. Nie musisz rezygnować juz z podjętej aktywności. Jesli ci odpowiada. Zalecam dorzucić kardio jak częste spacery lub rower, bieganie zależy już od preferencji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekomendowana wypowiedź