Bull Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Niemal wszystkie przeprowadzane w ostatnich czasach badania pokazują, że spożycie cholesterolu tylko w niewielkim stopniu przekłada się na jego stężenie we krwi. Znacznie ważniejszy jest globalny profil kwasów tłuszczowych naszej diety oraz spożycie błonnika i mikroskładników. Liczy się również styl życia i aktywność fizyczna. Warto przypomnieć, że większość cholesterolu produkuje wątroba, a ten przez nas konsumowany jest jedynie dodatkiem. A wracając do istoty samego cholesterolu, jest on oczywiście niezbędny do życia. Cytuj
Meari Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Po pierwsze trzeba uprawiać jakiś sport, bo bez tego ciężko. Po drugie z autopsji wiem, że problemem jest obżeranie się słodyczami, ale dzięki poradom z waszego forum stawiłem czoło wyzwaniu i dziś już nie podjadam. Pozdrawiam Cytuj
Zielonka Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Największym problemem jest niewłaściwy tryb życia, a zła dieta i brak ruchu to podstawa życia większości ludzi. Jeśli jest tak, jak pisze Bull, to tylko dowodzi, że właściwy tryb życia wymaga bardzo wielu zmian, a rezygnacja z kilku produktów w diecie to zdecydowanie za mało. Cytuj
olena Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Witajcie czy przy trójglicerydach 299 są jakieś niedozwolone dla mnie ćwiczenia na siłowni ??? Cytuj
Kazam Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu nie ma żadnych, to nie ma jedno z drugim nic wspólnego Cytuj
Rekomendowana wypowiedź