BezSpecjalnejNazwy Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Witajcie Aby zrzucić parę KG w domu to lepszy rowerek czy stepper ? Mój stepper za ~110zł zdechł po miesiącu, dziennie 1h intensywnego chodzenia. Ktoś poleci stepper do 200zł ? Cytuj
Rumcajs Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Niestety w tej cenie kupisz ani dobrej jakości steppera ani roweru treningowego. Tego rodzaj sprzęt w który wyposażone są siłownie kosztuje po kilka tysięcy złotych za jedno urządzenie, więc siłą rzeczy kilkanaście razy tańsze produkty są rozwiązaniem jedynie chwilowym, zresztą sam wspomniałeś że widzisz to na przykładzie własnego sprzętu. Moim zdaniem inwestycje w sprzęt aerobowy nie są najlepszą opcją i jeśli masz możliwość to efektywniejsze i zdrowsze będą szybkie marsze / lekkie biegi na świeżym powietrzu. Nie tylko realnie wpłyną na redukcję tkanki tłuszczowej to jeszcze wzmacniają kondycję fizyczną. Cytuj
BezSpecjalnejNazwy Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu @Rumcajs niestety biegać nie mogę ze względu na kolano, szybki marsz nie byłby zły gdyby nie fakt, że szybko choruję w taką pogodę no i czas... Zakupiłem stepper za 230zł. Zobaczymy ile pożyje. Cytuj
Best Body Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Ze steperem jest ten problem, że mocniej obciąża kolano niż np. rowerek stacjonarny, na którym obciążenie pionowe jest znacznie mniejsze. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź