froro320 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Witam. Mam 14 lat, 185cm i waże 62kg. Jestem strasznie chudy i słaby. Nie mam żadnego sprzętu tylko hantle. Pompki: 3 serie po 7 Brzuch: 3 serie po 10 Prostowniki: 3 serie po 10 Szwedki: 3 serie po 7 Plank: 30 sekund W domu mam jeszcze hantle 7kg i na jedną rękę robie 50 razy Trenuje co 2 dni. Czy takie coś ma sens i czy się opłaca ? Cytuj
Rumcajs Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Każda aktywność fizyczna się opłaca i warto ją podejmować. To co wkleiłeś raczej nie ma wielkiego sensu gdyż nie masz w planie żadnych ćwiczeń na nogi chociażby. Poza tym wykonywanie 3 serii po 7 pompek co drugi dzień jest bardzo małym bodźcem dla mięśni, a w Twoim wieku spokojnie możesz ćwiczyć więcej i rób to przede wszystkim z przyjemnością. Nie skupiaj się na budowaniu masy bo będzie Ci bardzo trudno. Warto przede wszystkim jeść duże ilości wartościowych produktów spożywczych ( oczywiście bez specjalnej diety ) oraz dbać o regularny wysiłek jak np. treningi gier zespołowych czy innych sportów. Na tą chwilę to najlepsze rozwiązanie. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź