cyklon04 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Pikantna zupa tajska z mleczkiem kokosowym Składniki: 400 ml mleka kokosowego • 1/2 łyżeczki trawy cytrynowej • 300 gramów gotowanych krewetek • 2 filety z piersi kurczaka • 1-2 papryczki chilli, posiekane • 20 gramów świeżego imbiru, obranego i posiekanego • l łyżka sosu rybnego • 1/2 łyżeczki pasty lub proszku curry - ząbek czosnku • łyżka sosu sojowego • sól • pieprz • łyżka oleju kokosowego Wykonanie 1. W garnku gotujemy 2 litry wody. Do wrzącej wody wlewamy mleko kokosowe. Doprawiamy solą, pieprzem, papryczką chili, imbirem i curry. Całość gotujemy. 2. Dodajemy trawę cytrynową, ząbek czosnku, sos rybny i sojowy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy lekko piersi z kurczaka, 4. Piersi z kurczaka dodajemy do zupy. 5. Gotujemy na małym ogniu przez ok 40 minut, aż mięso z kurczaka będzie miękkie. Pod koniec gotowania (naoklSmin.) dodajemy krewetki. Podajemy ze świeżą, siekaną kolendra. Cytuj
red_viper Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Próbowałem 3 razy, z każdym razem coraz lepsza i bardzo lekka, polecam! Cytuj
Saryn Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Pięknie dzięki za przepis, w tym tygodniu myślę, żę skosztuje tego Cytuj
Admem Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu łoooł, prezenruje się pięknie, już wiem co zrobię dziś na obiad Cytuj
ania239 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Jaka jest jej kaloryczność i wartości odżywcze ?? Cytuj
BlackBull Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Mnie żona robi z tego przepisu: 250g krewetek 2 łyżki oleju 2 szalotki 2 posiekane ząbki czosnku 3 trawy cytrynowe 1 łyżka czerwonej pasty curry 400ml mleka kokosowego 1l bulionu warzywnego 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka brązowego cukru 250g mrożonej zielonej fasolki 1 mały słoik minikukurydzy w kolbach 4 pieczarki pokrojone w plastry 100g makaronu razowego 1 pęczek kolendry Sposób przygotowania: W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekane szalotki, czosnek i trawę cytrynową (białą miękką część). Smażymy około 1 minuty, dodajemy pastę curry, a następnie dolewamy mleka kokosowego i mieszamy. Gdy pasta całkowicie się rozpuści, dodajemy bulion, sos rybny, sos ostrygowy i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pieczarki, krewetki i gotujemy 5 minut. Wyłączamy ogień. W codziennym garnku gotujemy fasolkę na półtwardo. Dotujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Fasolkę, kukurydzę i posiekaną kolendrę dodajemy do zupy i całość podgrzewamy. Do miseczek nakładamy makaron ryżowy i zalewamy gorącą zupą. Niestety kaloryczności nie podano 1 Cytuj
cyklon04 Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Elegancki, jutro zrobię bez względu na kaloryczność ;-) Cytuj
Rekomendowana wypowiedź
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.