AnOn
Podpierając się wiedzą z sieci co i jak jeść, postanowiłem sobie wyznaczyć następujące godziny posiłków:
7:00 - jogurt, kefir z płatkami owsianymi górskimi, ewentualnie płatki z pokrojonymi owocami i mlekiem - rzadko jem ten posiłek z braku czasu.
10:00 - serek wiejski z bułką żytnią, kanapki z chudą szynką i pomidorem
13:00 - jakiś owoc: brzoskwinia, nektarynka, banan
16:30 - obiad: ryż brązowy, kasza gryczana, kasza orkiszowa, makaron pełnoziarnisty, pierś z kurczaka, indyka, ryba, trochę warzyw(brokuł, cukinia, papryka)
19:30 - kefir, jogurt
Ponieważ uwielbiam pikantne jedzenie to stosowanie tabasco, chilli, curry i innych pikantnych przypraw nie jest dla mnie nowością. Mięso przygotowuję posypując przyprawami i smażąc na lekko zwilżonym i wytartym ręcznikiem papierowym teflonie. Fakt że nie liczę i nie ważę ile jem - torebka węglowodanów (kupuje te kasze i ryże w woreczkach) mięsa ok 200-250g - 1 pierś.
Jeśli mogę prosić to chętnie dowiedziałbym się jakie konkretnie suple(sprawdzone - o ile takie istnieją) powinienem zacząć stosować.