Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 15.03.2015 uwzględniając wszystkie działy

  1. Ogólnie w okresie redukcji / spalania tłuszczu najlepiej spisują się białka spełniające poniższe kryteria: Białka pełnowartościowe pochodzenia zwierzęcego: serwatkowe, pochodzące z albuminy jajecznej lub wołowej. Białka roślinne, takie jak sojowe, które bogate są w fitoestrogeny nie dość, że nie są wskazane to dodatkowo powodują wzrost estrogenów, a co za tym idzie promują lipogenezę i retencję wody podskórnej, Białka o wysokim stężeniu i jak najmniejszej zawartości pozostałych makroskładników (węglowodany, cukry, błonnik, tłuszcze, etc.), Białka niedenaturowane, tzn. takie, które podczas metody pozyskiwania zachowują wszystkie bioaktywne frakcje takie jak: serum albuminy, immunoglobuliny, glikomakropeptydy, laktoferyna, laktoalbumina i stosunkowo niskiej zawartości alergizującej laktoglobuliny. Najlepszymi metodami pozyskiwania białek są (w tej kolejności) CFM (Cross Flow Microfiltrated), odwrócona osmoza, nanofiltracja, ultra i mikrofiltracja, od biedy białka pozyskiwane metodą wymiany jonowej, o ile producent przeprowadził je w stosunkowo powolnym tempie), Białka szybko wchłanialne: izolaty, hydrolizaty, mieszanki izolatów i koncentratów. Generalnie najlepszym jakościowo białkiem spełniającym powyższy kryteria jest Scitec Zero Carb Isobest (jest to jedyne białko na rynku nie mające w składzie ani miligrama tłuszczu, węglowdanów, cukrów, laktozy, cholesterolu itp.) natomiast najlepszy stosunek ceny do ilości i składu ma Amix IsoPrime CFM (ma równie wyśrubowane stężenie protein i minimalną zawartość tłuszczu oraz węglowodanów.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...