Natalka Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Cześć, proszę was o pomoc, bo już się powoli załamuje. mam problem dość masywnych ud i łydek. Koniecznie chcę je wyszczuplić mam 172 wzrostu i ważę 62 kilo. Ćwiczę od 4 do nawet 5 razy w tygodniu, zawsze na przemian interwały/trening wzmacniający ćwiczę od tamtego roku chociaż na początku mniej regularnie (około 3 razy w tygodniu, nieraz jednak tydzień bez treningu), od początku tego roku ćwiczę regularnie. Ćwiczę w domu zazwyczaj z treningami Chodakowskiej lub innych trenerek fitness jak na przykład Kołakowska lub Mel B. . W ostatnim czasie coraz częściej odchodzę od ćwiczeń Chodakowską, bo nie zauważam pożądanych efektów na moich nogach po ćwiczeniach z nią. Inne partie ciała się ładnie wyrzeźbiły a nogi pozostały jakie są, czyli nie zbyt wyrzeźbione i nadal masywne w porównaniu do reszty. Dodatkowo zauważyłam, że po ćwiczeniach zaczęły mi się rozbudowywać mięśnie nad kolanem, takie potocznie mówiąc „buły”, myśle że to efekt wielu przysiadów, które w treningu chodakowskiej są zawsze obecne. zaczęłam ćwiczyć wiec dodatkowy interwały żeby spalić tkankę tłuszczową. od półtora miesięca ćwiczę mniej więcej tak: 1 dzień : interwały (25 minut) + 10 min ćwiczeń na pośladki 2 dzień trening na wzmocnienie mięśni (chodakowska lub kolakowska) + 10 min ćwiczeń na uda 3. Dzień interwały (25 min)+ 10 min ćwiczeń na uda (na przykład mel b.) 4. Dzień trening na wzmocnienie i wyszczuplenia (np. Skalpel chodakowska) + 10 min ćwiczeń na uda 5. Dzień interwały (25 min) + trening 10 min na uda górne partie ciała są super smukłe i fajnie zarysowane a co do nóg to efektów brak. tracę powoli chęć na ćwiczeń bo nogi to moja zmora. Zanim się całkiem zdemotywuje proszę was o pomoc. Co robię źle :(? Dodam że chodzenie na siłownie dla mnie odpada, więc muszę ten problem jakoś ogarnąć w domu. z góry dziękuje wam za pomoc. Cytuj
Rumcajs Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Niestety w dużej mierze są to uwarunkowania genetyczne które trudno jest przeskoczyć i w miejscach trudnych zmiany dostrzegamy na samym końcu. Możesz spróbować zrobić sobie lekką redukcję i zejść 2-3 kg z wagą co być może ruszy tkankę tłuszczową na udach. Niestety nie każdy ma proporcje takie jakie chce i trzeba to brać pod uwagę. Opcjonalnie możesz jeszcze pomyśleć np. o SAN Liporedux który jest spalaczem miejscowym, działającym na partie w które go aplikujesz więc w Twoim przypadku uda. Cytuj
Natalka Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu 39 minut temu, Rumcajs napisał: Niestety w dużej mierze są to uwarunkowania genetyczne które trudno jest przeskoczyć i w miejscach trudnych zmiany dostrzegamy na samym końcu. Możesz spróbować zrobić sobie lekką redukcję i zejść 2-3 kg z wagą co być może ruszy tkankę tłuszczową na udach. Niestety nie każdy ma proporcje takie jakie chce i trzeba to brać pod uwagę. Opcjonalnie możesz jeszcze pomyśleć np. o SAN Liporedux który jest spalaczem miejscowym, działającym na partie w które go aplikujesz więc w Twoim przypadku uda. Dziękuje za odpowiedz, czytałam już o tym ale narazie sobie pomyślałam że spróbuje Alphaburn, jeżeli działa na redukcje białej tkanki to w sumie powinien mi pomoc? Czy sie tutaj myle i przy predyspozycji genetycznej nawet Alphaburn nie pomoże? Cytuj
Rumcajs Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Może pomóc. Obniżenie tkanki tłuszczowej na pewno korzystnie wpłynie na wygląd mięśni nóg. Natomiast bardziej chodzi o fakt, że jeśli ktoś ma tendencje do gromadzenia się tłuszczu na nogach, to prawdopodobnie zejdzie on z nich w ostatniej kolejności. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź