Mielcar123 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Mam 15 lat i bym chciał zacząć ćwiczyć .Ale nie wiem jak i co pomógłby ktoś?Np plan treningowy jaka dieta . 1Mezczyzna 2 15 3 70kg 4 174cm 5 rzeźba 6Ćwiczyłem w domu 7 Piłka nożna 4 lata 8 Hantle x2 po 20 cm 9 nie mam ale bym chciał zacząć 10 Nie mam 11Serwatka 12 Nie miałem 13 deska około 34 sekundy Pompki słabo Przysiady 50 Cytuj
Kazam Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Na razie nie ma sensu wprowadzać jakieś precyzyjnej diety w takim wieku. Zacznij stopniowo od wprowadzenie prawidłowych nawyków żywieniowych. Musisz starać się wyelminować lub ograniczyć gazowane napoje, fast foody, najlepiej również wypieki z białej mąki, słodycze czy potrawy smażone w głębokim oleju. Do tego staraj się dodać do swojego menu warzywa, owoce, dużo mięsa, przetwory mleczne, ryby czy dobrej jakości zboża. Takie zmiany mają ogromne znaczenie i dadzą dobrą podstawę do ułożenia precyzyjnej diety za rok czy dwa. Na samym starcie nie odczujesz różnicy, więc nie ma sensu katować się tabelkami żywieniowymi. W ten sposób powinno już zejść sporo tkanki tłuszczowej. Co do ćwiczeń to zostawiłbym piłkę nożną bo to dobra baza na rozwój, a do tego w dni wolne dołożył treningi oparte przede wszystkim na masie własnego ciała + dodatkowo jeśli masz hantle możesz je wykorzystać. Daj po 1-2 ćwiczenia na każdą partie i wykonuj je 2-3 razy w tygodniu w 3-4 seriach. Ważne jest przede wszystkim technika, mniej obciążenie. 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź