Majki27 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) siema krótki wstęp na co dzień mam dużo ruchu latam na budowie z racji na stare sporty mam już dość bardzo rozbudowane nogi - mięśnie czworogłowe (przód uda), dwugłowe (tył uda), pośladkowe oraz łydki. Chciałbym wdrożyć 3 dniowy plan treningowy FBW z naciskiem na rozbudowę górnej części ciała. CEL objętość + siła. Nogi tylko tak minimalnie dla lekkiego podtrzymania. Starałem się układać plan tak by sesje były no dość krótkie z racji na ograniczony czas oraz by była wersja 'light' na piątek. Co sądzicie o takim planie wypali? Oczywiście o progresowaniu nie wspominam rzecz naturalna. Jakieś uwagi sugestie coś pozmieniać powymieniać? ----- PONIEDZIAŁEK ----- 1. Martwy ciąg klasyczny 4 × 5-7 2. Wyciskanie sztangi leżąc - ciężar 4 × 6-8 3. Podciąganie nachwytem 4 × 6-8 4. Wyciskanie żołnierskie (OHP) 3 × 5-6 5. Dipy na poręczach 3 x 8-10 6. Biceps linka uginanie ramion na wyciągu 3 x 8-10 7. Brzuch - spięcia na wyciągu 3 × 10-15 ----- ŚRODA ----- 1. Suwnica leg press 3 × 6-8 2. Wyciskanie hantli na skosie dodatnim 4 × 8-10 3. Podciąganie podchwytem / ściąganie drążka 3 × 8-10 4. Wiosłowanie sztangą / seated cable row 3 × 8-10 5. Unoszenie bokiem hantli 3 × 12-15 6. Face Pull / tył barków 3 x 12-15 7. Prostowanie ramion na wyciągu (triceps) 3 × 10–12 ----- PIĄTEK ----- 1. Przysiad ze sztangą (klasyczny) 3 × 6-8 2. Wyciskanie sztangi leżąc lekko hipertrofia 3 × 10-14 3. Ściąganie rączki wyciągu górnego chwytem neutralnym 3 × 8-10 4. Wyciskanie hantli nad głowę 3 × 8 5. Brzuch - unoszenie nóg w zwisie / na poręczach 3 × 10-15 6. Uginanie ramion (biceps) 3 × 10-12 Edytowane 5 godzin temu przez Majki27 estetyka Cytuj
Schnaider Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Tak, taki plan ma sens. Jeśli oczywiście dobrze dobierzesz intensywność do swoich możliwości. FBW zmęczy organizm jeśli jest zbyt ambitny. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź