3bit101 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Siema, chciałby aby ktoś napisał mi jak mam ćwiczyć żeby w krótkim czasie zdobyć formę. Jestem 17-latkiem który najwięcej podnosi 40 kg, jestem chudy i mam problem z klatką piersiową ponieważ miałem jakiś czas temu kontuzję i chciałbym zdobyć formę (ledwo robię pompki). nie mam zaawansowanego sprzętu jak hantle czy drążek i czy mógł by mi ktoś napisać jak powinienem ćwiczyć co robić , nie chcę aby ktoś pisał z wiedzy tylko z doświadczenia. jakie ćwiczenia mam wykonywać? Co mam jeść po treningach? ile ma trwać? chcem robić ćwiczenia dla zdrowia i formy... 😔 Edytowane 2 godziny temu przez 3bit101 Cytuj
Veilox Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jak chcesz szybko zrobić formę to polecam robić ciężkie wielostawowe ćwiczenia martwe ciągi minimum 180 kg przysiad ponad stówę i ława też dobrze jak by stówa latała. hehe A tak poważnie to musisz się nastawić na to że fajną formę robi się latami. O ile mamy na myśli atletyczną sylwetkę z zarysowanymi mięśniami. Zdrowie hehe nie do końca zawsze idzie w parze z treningami - kontuzje, zajechany układ nerwowy i ból lewego barku Ale gdy już sobie to uświadomisz, będziesz miał z górki. Trening z własną masą ciała wydaje się być dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem. Poszukaj sobie w necie trening kalisteniczny od podstaw. Ogarnij sobie kilka elementów i staraj się w tym progresować, ustal ćwiczenia pomocnicze i ciśnij. Lecz jeśli z czasem będziesz miał chęci to zakup sobie hantelki 2x15 kg wtedy będziesz miał dużo lepsze opcje do treningu, praktycznie z hantlami zrobisz fajny trening całego ciała. Baw się treningami zdobywaj wiedzę i staraj się być regularny nawet słabszy trening przyniesie lepsze benefity niż ten który się nie odbył. 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź