3bit101 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Siema, chciałby aby ktoś napisał mi jak mam ćwiczyć żeby w krótkim czasie zdobyć formę. Jestem 17-latkiem który najwięcej podnosi 40 kg, jestem chudy i mam problem z klatką piersiową ponieważ miałem jakiś czas temu kontuzję i chciałbym zdobyć formę (ledwo robię pompki). nie mam zaawansowanego sprzętu jak hantle czy drążek i czy mógł by mi ktoś napisać jak powinienem ćwiczyć co robić , nie chcę aby ktoś pisał z wiedzy tylko z doświadczenia. jakie ćwiczenia mam wykonywać? Co mam jeść po treningach? ile ma trwać? chcem robić ćwiczenia dla zdrowia i formy... 😔 Edytowane 1 godzinę temu przez 3bit101 Cytuj
Veilox Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu Jak chcesz szybko zrobić formę to polecam robić ciężkie wielostawowe ćwiczenia martwe ciągi minimum 180 kg przysiad ponad stówę i ława też dobrze jak by stówa latała. hehe A tak poważnie to musisz się nastawić na to że fajną formę robi się latami. O ile mamy na myśli atletyczną sylwetkę z zarysowanymi mięśniami. Zdrowie hehe nie do końca zawsze idzie w parze z treningami - kontuzje, zajechany układ nerwowy i ból lewego barku Ale gdy już sobie to uświadomisz, będziesz miał z górki. Trening z własną masą ciała wydaje się być dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem. Poszukaj sobie w necie trening kalisteniczny od podstaw. Ogarnij sobie kilka elementów i staraj się w tym progresować, ustal ćwiczenia pomocnicze i ciśnij. Lecz jeśli z czasem będziesz miał chęci to zakup sobie hantelki 2x15 kg wtedy będziesz miał dużo lepsze opcje do treningu, praktycznie z hantlami zrobisz fajny trening całego ciała. Baw się treningami zdobywaj wiedzę i staraj się być regularny nawet słabszy trening przyniesie lepsze benefity niż ten który się nie odbył. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź