Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano

Cześć, ostatnio zagłębiłem się w temat odpowiedniej regeneracji mięśni po treningu. Zainteresowałem się tematem, bo od kilku tygodni mam strasznie dużo na głowie, a dodatkowo nie chcę odpuszczać treningów i siłowni. Chciałem podzielić się tu moją opinią - testowałem już kilka rodzajów, ale polecić mogę tylko jeden, po którym serio poczułem niezłą różnice - izolat białka serwatkowego CFM (firmy nie podaję, bo to nie ma znaczenia, producent surowca na świecie jest jeden). Dużo słabsze zakwasy, lepszy, bardziej regenerujący sen i jakoś tak więcej sił do życia następnego dnia. Coś jakbym dobrze odżywił mięśnie. 

Chętnie poczytam czy znacie ten produkt i czego innego Wy próbowaliście i co możecie polecić na regenerację mięśni po ostrym treningu i ogólnym zmęczeniu. 

Napisano

1.  Przede wszystkim porządny sen :D

2. Odpowiednie nawodnienie 

3. Odżywka/shake białkowy. Jak najbardziej izolat od razu po treningu.

Osobiście stosuję koncentrat białka serwatkowego (czyli w skrócie WP) BioTech.

Ostatecznie w zależności od intensywności treningu 48h lub 72h na regenerację. W tym czasie tylko cardio (basen, bieżnia lub rower) w granicach zdrowego rozsądku. 

• Dzięki 1
  • Popieram 2