Cinek Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Cześć mam 17 lat zacząłem trenowac jakies 3 miesiace temu w domu z uzyciem hantli używam obciazenia 14.5kg trenuje w kazdy poniedziałek środe piątek tylko biceps i triceps i chciałbym sie dowiedziec czy robie cos zle czy warto cos zmienic w kazdym dniu wykonuje te same cwiczenia z tymi samymli iloscami poworzen seri kolejnosci wyglada on tak dumbbell-curl 4serie 12 powotrzen 14.5kg Dumbbell Neutral Seated Overhead Press 4 serie 12 powtorzen 14.5kg dumbbell-hammer-curl 4 serie 10 powotrzen 14.5kg zatrzymalem sie jakos na tym 14.5kg poniewaz nie mam jak dodac mniejszej ilosci od 2.5kg ktore idzie bardzo ciezko dodam jeszcze ze po 6 powotrzeniach odpoczywam 15 seckund i przerwa co serie 3min Cytuj
SportowyTypżycia Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Cześć, napisz na czym chciałbyś się skupić. Jeśli trenujesz tylko ręce to tylko ręce mogą ulec poprawie 😄 jeśli chcesz się rozwijać staraj się progresować z ciężarem lub zmienić ilość powtórzeń. Jeśli czujesz że nie możesz tak łatwo dorzucić ciężaru to spróbuj zwiększyć powtórzenia z 12 na 13 lub 14 do momentu aż będziesz mógł zwiększyć ciężar. Osobiście polecam robić więcej ćwiczeń tj. Pompki, deske, podciąganie na drążku, przysiady Dzięki temu będziesz pracował nad całym ciałem a nie tylko nad ramieniem Cytuj
Rekomendowana wypowiedź