Maciek8755 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Witam, mam 17 lat 177cm wzrostu. Miałem nadwagę przez większość życia. Najwięcej na wadze było 79kg. Waga wahała się 75-79. W zeszłym roku postanowiłem się z tym zmierzyć, chodzę na siłownie 3x w tygodniu, trenuję siłowo. Zredukowałem wagę do 66/67 kg(obecnie). Zbudowałem mięśnie i siłę (od około miesiąca stoi w miejscu ale tłumacze to sobie zredukowaniem). Poziom tkanki teraz w niektórych miejscach na ciele jest taki, że widać na przykład żyły (chociażby klatka, barki). Problem mam z brzuchem, mimo, że oczywiście jest mniejszy, to i tak jest okryty tłuszczem w wiekszym stopniu niż reszta ciała, co wyglada nieestetycznie. Mam dylemat, wejść na delikatną masę (2g białka na kg, i obciąć węgle) by zbudować więcej mięśni i siłę, czy jeszcze redukować aż poziom tłuszczu będzie nikły. Boje się ze podczas masy zapuści mi się brzuch, przez co znów będę wyglądał jak otyły a z drugiej strony mam obawy ze jeżeli będę dalej redukował to zanikną mi mięśnie a brzuch i „boczki” dalej będą odstawać. Chyba że jest sposób na nie powiększanie brzucha na masie… Cytuj
SportowyTypżycia Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Nie ma sposobu na powiększanie lub zmniejszanie brzucha miejscowo. Jeśli jesteś na dodatnim bilansie to tyjesz jeśli na ujemnym to chudniesz. Za resztę odpowiada organizm i rozkładanie w. Nim tłuszczu. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź