Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano ponad rok temu

Jak szybko obcinac kalorie jezeli schodze z masy okolo 4700 kcal dziennie na redukcje? Waze 90 kg,podczas okolo trwajacej okolo 3-4 miesiace masy przytylem okolo 17 kg,nie jestem jakis ulany chociaz widze ze ta podaz kaloryczna byla przesadzona i moglem duzo bardziej jakosciowo wykonac ta mase. Moje zero kaloryczne obecnie wynosi okolo 3400 kcal. Jak przeproawdzic redukcje zeby spalic bf a nie miesnie? Suplementuje sie kreatyna i ashwagandha jesli to ma znaczenie.

Odpisano ponad rok temu

Od razu nie będzie nie jest to tak szybko proces jak myślisz😃.

Katabolizm mięśniowy zachodzi w organizmie, gdy spełnisz odpowiednie warunki, jednym z nich jest długa redukcja tkanki tłuszczowej (jest to naturalny proces), ale można w pewnym stopniu mu zapobiegać. Aby zmniejszyć ryzyko utraty znacznej części masy wymagany jest zrównoważony trening który dostarczy bodźca do dalszego budowania masy mięśniowej. Warto żebyś zadbał o wyższy poziom białka w diecie i nie ucinał radykalnie dużych ilość kcal. 

Pamiętaj że im dalej redukcja będzie postępować tym mniej siły możesz mieć więc "trenuj mądrze a nie ciężko " Mam tu na myśli twoje własne wyczucie podczas treningu, jeśli zauważysz spadek mocy zmniejsz ciężar lub ilość powtórzeń.