Berkman Added more than year ago Share Added more than year ago Witam, stworzyłem 3-dniowy plan treningowy dla siebie w celu poprawy siły i przybrać trochę masy. Czy według was plan ułożony jest ok? Coś poprawić/dodać/usunąć? Plan: PONIEDZIAŁEK Klatka piersiowa: 2min/3min przerwy między seriami Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 5×5 Wyciskanie sztangi na ławce dodatniej przy użyciu maszyny Smitha 4x(6,5,4,3) Wyciskanie hantli na ławce dodatniej 4x(6,5,5,4) Pompki na poręczach 4x8 Biceps: 1.30 min przerwy Uginanie przedramion ze sztangą trzymaną podchwytem 4×5 Jednoczesne uginanie przedramion z hantlami z supinacją siedząc 4x(6,6,5,5) WTOREK Plecy: 2min/3min przerwy Martwy ciąg 5x(5,4,3,2,2) Wiosłowanie sztangą podchwytem 5x(6,5,5,4,4) Podciąganie na drążku 3x6 Wiosłowanie hantlem jednorącz w podporze o ławkę 4×6 Triceps: 1.30 min przerwy Wyciskanie sztangi wąskim chwytem na ławce poziomej 4×5 Francuskie wyciskanie sztangi łamanej leżąc na ławce poziomej 4x(6,5,5,4) ŚRODA Nogi 2/3min przerwy Przysiad ze sztangą na karku 5×5 Wypychanie ciężaru na suwnicy 5×6 Wspięcia na palcach siedząc na maszynie 4x(20, 15, 15, 10) Uginanie podudzi na maszynie 4x(15,15,12,12) Barki 1.30min przerwy Wyciskanie sztangi nad głowę 5×5 Wyciskanie hantli siedząc w górę 5x(6,5,5,4,3) Szrugsy ze sztangielkami 3x6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SportowyTypżycia Replied more than year ago Share Replied more than year ago Część, klata w poniedziałek masz dwa razy skos dodatni może lepiej byłoby zamienić na: ściąganie na bramie/skos ujemny/rozpietki tak aby trenować cała klatę chyba, że masz priorytet na górna część klatki to nie ma tematu 🤣. Nogi nie wiem czy to dobry pomysł po ciężkich przysiadach robić nogi na suwnicy. Raczej poleciłbym ćwiczenie typu wyroki. Tak samo Barki kolejne podwojone ćwiczenie w mojej ocenie zamiast jednego z wyciskań może lepiej użyć wznosów sztangielek do boku. Czy ćwiczenia typu 6,5,4,3,2,2 to drop set? Czy ten sam ciężar a zmniejszasz powtórzenia? Bo jelsi ten sam ciężar to radzę dobrać odpowiedni o robić zakres 5x5 jako siłę a 4x10-12 jako hipertrofię Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berkman Replied more than year ago Author Share Replied more than year ago Ćwiczenia typu 6,5,4,3,2,2 chodziło mi o to, że im mniej powtórzeń w serii tym cięższy ciężar tzn. zaczynam od małego ciężaru - dużo powtórzeń, następną serię biorę cięższy hantel ale z mniejszą liczbą powtórzeń. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekomendowana wypowiedź