Filip Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Witam wszystkich. Dopiero zacząłem przygodę z siłownią i mam problem z przybraniem na wadze, mianowicie mam 175cm i wazę 67kg. Chciałbym przybrać na wadze ale nie umiem, może ktoś poleci jakieś suplementy na wzrost masy ciała. Za każdą pomoc będę mega wdzięczny Cytuj
Schnaider Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Tutaj nie ma suplementów, ale obliczenie swojego bilansu kalorycznego i podawanie więcej niż potrzeba. Przy gabarytach jakie podałeś masz wręcz idealne BMI i jeśli nie możesz przybrać to pewnie jesteś ektomorfikiem, co utrudnia budowanie mięśni. Jeśli chce się przybrać na wadzę i zrobić mięśnie, to tylko przez podawanie organizmowi paliwa do ich budowy. Zrównoważona dieta z odpowiednimi ilościami białka, tłuszczu i węglowodanów jest tutaj kluczowa. Cytuj
SportowyTypżycia Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Zgadzam się z powyższym a jeśli bardzo zależy ci na samym suplementem który podbije kaloryczność w diecie to polecam masło orzechowe lub carbo bo zawiera trochę białka i sporo węgli więc super przed treningiem ale jako uzupełnienie diety też 😃 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź