olek Napisano Czwartek o 22:20 Napisano Czwartek o 22:20 Cześć mam 14lat i chodzę na siłownię 3 razy w tygodniu ale nie umiem dobrać sobie odpowiedniego planu treningowego mam 159cm wzrostu ważę 45,5kg trzymam dietę. Próbowałem planu FBW ale nie umiem dobrać ćwiczeń i jestem jeszcze początkujący. Cytuj
Paweł 149 Napisano Piątek o 11:10 Napisano Piątek o 11:10 Przeczytaj ten temat https://forum-sportowe.pl/topic/51298-ukladanie-wlasnych-planow-treningowych/Podst 1 1 Cytuj
Paweł 149 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) A czymkolwiek ja gdybym był początkujący i do tego miałbym 3 dni na trening w tygodniu, to z perspektywy czasu ułożyłbym sobie inny plan, Poniedziałek: Nogi Triceps Nogi: -Przysiady Tylnie - Martwy ciąg na prostych nogach - Wspięcia na palce Triceps: - Wąskie wyciskanie sztangi leżąc/ Pompki na poręczach.. - Pompki w podporze tyłem - Francuskie wyciskanie sztangi lub inne ćw izolacyjne np ściąganie drążka wyciągu Środa: Plecy : - Martwy ciąg klasyczny sztangą - Podciąganie na drążku - Wiosłowanie sztangą Barki : - Pusch press sztangą - Wznosy ramion hantlami ( każdy rodzaj) Piątek : Klatka - Wyciskanie sztangi leżąc - Wyciskanie sztangi skos dodatni - Rozpietki z hantlami leżąc Biceps - Wąskie Podciąganie na drążku - Uginanie przedramion hantle / sztanga - Uginanie przedramion modlitewnik W ten sposób trenujesz każdą partię bezpośrednio 1x, + pośrednio niemal na każdym treningu, Przykłady Gdy robisz przysiady a potem martwy ciąg na prostych nogach, angażujesz również Plecy... Gdy robisz ciężkie wąskie wyciskanie sztangi na triceps, nie ma bata byś nie zaangażował Klatki... Gdy robisz ( w treningu ) Podciąganie , Wiosłowanie, - angażujesz W znacznym stopniu Biceps... Gdy do tego Dochodzi Martwy ciąg klasyczny angażujesz Również Nogi... Pusch - Press kolejne ćwiczenie które angażuje , Niemal że całe ciało... Wznosy hantlami np połączyć je w superserie przód, Bok, opad... Trening C - Wyciskanie sztangi leżąc - pracuję klatka,+ Angażujesz Triceps... Biceps: Jeśli dasz pierwsze ćwiczenie z wąskim podciąganiem na drążku , zostaje mocno zaangażowany Biceps i w sporym stopniu plecy, Edytowane 7 godzin temu przez Paweł 149 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź