ciolo Posted August 18 Share Posted August 18 (edited) Witam. Mam 33 lata i postanowiłem z sobą coś zrobić mam 198cm 135 kg wagi Niedługo dziecko wysyłam do żłobka i będę miał wolne parę dni w tygodniu. Tylko zastanawiam się co jest lepsze fajniejsze czy jakieś sporty walki czy może siłownia ? Ktoś coś doradzi ? Mam nie normatywny czas pracy więc czasami w tyg mam wne a czasami w weekend. 🙄 Czasami "nocki" czasami "dniowki" więc bardziej chyba siłka ? Edited August 18 by ciolo Dodanie informacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schnaider Posted August 23 Share Posted August 23 Cześć, Tak na szybko: BMI wynosi: 34.44 Otyłość I stopnia. Masa ciała jest zbyt wysoka, wartości BMI wskazuje na rozwijającą się otyłość I stopnia. Siłownia będzie dobrym rozwiązaniem, ale z punktem ciężkości na Cardio: bieżnia, rower, stepper, orbitrek, itd. Ciężary jak najbardziej, ale nie bicie rekordów, tylko umiarkowany trening na nie za dużych obciążeniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekomendowana wypowiedź