ciolo Napisano 18 Sierpnia Napisano 18 Sierpnia (edytowane) Witam. Mam 33 lata i postanowiłem z sobą coś zrobić mam 198cm 135 kg wagi Niedługo dziecko wysyłam do żłobka i będę miał wolne parę dni w tygodniu. Tylko zastanawiam się co jest lepsze fajniejsze czy jakieś sporty walki czy może siłownia ? Ktoś coś doradzi ? Mam nie normatywny czas pracy więc czasami w tyg mam wne a czasami w weekend. 🙄 Czasami "nocki" czasami "dniowki" więc bardziej chyba siłka ? Edytowane 18 Sierpnia przez ciolo Dodanie informacji Cytuj
Schnaider Napisano 23 Sierpnia Napisano 23 Sierpnia Cześć, Tak na szybko: BMI wynosi: 34.44 Otyłość I stopnia. Masa ciała jest zbyt wysoka, wartości BMI wskazuje na rozwijającą się otyłość I stopnia. Siłownia będzie dobrym rozwiązaniem, ale z punktem ciężkości na Cardio: bieżnia, rower, stepper, orbitrek, itd. Ciężary jak najbardziej, ale nie bicie rekordów, tylko umiarkowany trening na nie za dużych obciążeniach. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź