Krzycho Napisano 13 Maja Napisano 13 Maja Cześć, chciałem się dowiedzieć, jaki atlas do ćwiczeń kupić. Cel: ogólne ćwiczenia wzmacniające. Mam 2 propozycje, co o tym myślicie? Atlas Brama Treningowa HMS Atlas treningowy NOHRD SlimBeam Oak Ten pierwszy wydaje mi się bardziej funkcjonalny, ale ten drugi jest bardziej estetyczny... czy moze cos innego sprawdzonego z dobra opinia macie do polecenia? Cytuj
SportowyTypżycia Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja (edytowane) Możesz nakreślić jakie masz warunki do treningu i staż ? W obu przypadkach są to bardziej wyciągi niż atlasy. Oczywiście na takiej kolumnie z wyciągiem można zrobić sporo ćwiczeń ale potrzebne są dodatkowe uchwyty. Na czym ci zależy ? Chcesz progresowac z ciężarem czy raczej ćwiczyć rekreacyjnie ? Bardziej niż na design postawiłbym na funkcjonalność. Pierwszy link to minus za mały stos bo tylko 30 kg i również brak dodatkowego sprzętu Kolumna z drugiego linku ma plus za drążek do podciągania i łączna ilość ciężaru to ok. 70 kg. Minus to duża cena i brak dodatkowego osprzętu umożliwiającego trening całego ciała (za taką cenę to powinno dać cały komplet lub chociaż ławeczkę ) W obu przypadkach za taką cenę 7000 można zrobić sobie naprawę przyzwoitą siłownie z wolnymi ciężarami. Edytowane 14 Maja przez SportowyTypżycia Dodanie nowych informacji 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź