szpaleta Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Chciałbym podzielić się z wami kolejnym fajnym znaleziskiem Kalkulator ciężaru maksymalnego (1RM) jest to ciekawe narzędzie do sprawdzenia przybliżonego ciężaru maksymalnego dla poszczególnych ćwiczeń. Poza tym możesz uzyskać takie informacje jak stopień zaawansowania, procentowe porównanie wyników z innymi którzy użyli kalkulatora. Ten kalkulator jest w języku polskim więc nie będzie problemu z jego użyciem. Na stronie możesz zobaczyć jeszcze kilka przydatnych narzędzi takich jak: kalkulatory sprawności fizycznej i standardy cardio dla biegania, wiosłowania i jazdy na rowerze. Kalkulator ciężaru maksymalnego (1RM) https://strengthlevel.pl/ Cytuj
Sawik156 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Bardzo fajny kalkulator, dzięki za wrzutek! Zastanawiam się czy ilość powtórzeń, np dla podciągania ma drążku podawać przy jednej serii , czy łącznie np dla trzech, aż do momentu gdy nie dochodzi broda ponad drążek ? Cytuj
szpaleta Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Spoko, ja podaje ilość powtórzeń z pierwszej serii, ale też zastanawiałem się jaka będzie adekwatna liczba którą należy podać w celu obliczenia przybliżonego maxa Cytuj
Sawik156 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Skłaniam sie, że łączna ilość powtórzeń. Mogę podać tylko na przykładzie pompek, jak robiłem 4-5 serio po 40 , to na ławce dawało to 120kg na 3 razy, przy jakiś 75 kg Cytuj
szpaleta Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Podając łączną ilość powtórzeń przy wyciskaniu na ławie pojawia się dość imponujący wynik przybliżonego maxa, będę musiał w końcu sprawdzić swoje możliwości Cytuj
szpaleta Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Przy wyciskaniu sztangi o wadze 50,5 kg w pierwszej serii 9 powtórzeń kalkulator wskazał mojego maxa na 65 kg. Mój realny max który sprawdziłem 03.06.2023 to właśnie 65 kg W przypadku uginania ramion ze sztangą kalkulator wskazał drobne różnice mianowicie przy uginaniu ramion ze sztangą o wadze 36 kg w pierwszej serii 7 powtórzeń kalkulator wskazał mojego maxa na 43 kg a mój realny max w tym ćwiczeniu 48,5 kg Dane do kalkulatora wprowadziłem z tygodnia treningowego w którym sprawdzałem swojego maxa. 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź