Michał190195 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Dzień dobry wszystkim mam takie pytanie trenuję poniedziałek, środa oraz piątek trening kalisteniczny, oraz po treningu rowerek stacjonarny 15 minut. Obecnie jestem na utrzymaniu wagi i sylwetki ani nie masuję, ani nie redukuję w dni treningowe i od poniedziałku do piątku spożywam 3416 kcal, a w dni wolne od pracy i treningu 2765 kcal pracuję fizycznie jako brukarz i teraz tak, czy mogę w dni wolne zrobić powiedzmy 40 minut kardio na Rowerku Stacjonarnym jak chodzi o moją redukcję, to schudłem z 107 kg przy wzroście 182cm na 80 kg i w tej wadzę czuje się najlepiej i chcę przy niej pozostać kolejna sprawa jest taka, czy nie będzie kardio za dużo, skoro po treningu robię 15 minut, a w dni wolne bym robił 40 minut. co do sylwetki to aktualne zdjęcia formy Cytuj
Schnaider Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Cardio można robić codziennie, bo to z definicji trening lekki w zakresie tętna 120-130/min. Przy cardio spalasz tłuszcz i poprawiasz krążenie, ale samotny trening cardio wymaga czasu, żeby proces zwiększonego spalania tłuszczu się rozpoczął. Po treningu siłowym 15 czy 30 minut cardio ma sens, bo organizm już od razu spala więcej tłuszczu. Kiedyś jedynie czytałem, że zbyt duża ilość treningów cardio powoduje, że wydziela się kortyzol (charakteryzuje się on działaniem katabolicznym, przez co utrudnia budowanie masy mięśniowej). Cytuj
Rekomendowana wypowiedź