RobiN47 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Brak energii podczas treningu Witam 😊 ☺️ Mam problem dotyczący braku sił podczas treningu. Już tłumaczę o co chodzi... Problem doskwiera mi wręcz od kilkunastu miesięcy, najczęściej jest to odczuwalne podczas treningu, gdzie raz jestem w stanie wykonać cały trening ( 3 x FBW w tygodniu ) a raz nie jestem w stanie nawet podciągnąć się kilka razy, niestety coraz więcej jest dni tych drugich. Pomyślałem, że problem może leżeć w przemęczeniu lub nawet przetrenowaniu, więc postanowiłem porządnie odpocząć od treningów. Przez 2 miesiące nie wykonywałem żadnych treningów siłowych, jedynie dwa razy w tygodniu krótkie cardio i rozciąganie. Nie mogłem się doczekać powrotu do treningów ale mija drugi tydzień odkąd wróciłem i udało mi się zrobić jeden trening a drugi i trzeci przerwany z powodu braku sił. Obecna podaż kcal to ok. 2500 tyle sobie ustaliłem na początek po tej przerwie ( przed przerwą było ok. 2900-3000 ) przy wadze 64 kg. Bazuję na żywności nisko przetworzonej, a większość kcal pochodzi z węglowodanów. Stresu nie mam jakoś dużo. Śpię po 7-8 godzin. Pomyślałem o możliwym niedobrze witamin lub minerałów. Suplementowałem magnez, lecz nie pomogło. Póżniej kompleks witamin i minerałów i również jest jak było. Wykonałem badania, takie podstawowe u lekarza pierwszego kontaktu + tarczyca. Lekarz stwierdził, że wszystko w porządku. Być może ktoś miał podobny problem lub po prostu może mi coś doradzić ? Z góry dziękuję 😊☺️ Cytuj
Rumcajs Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Generalnie możesz zmienić rodzaj treningu, jeśli cały czas trenowałeś FBW to warto postawić np. na klasyczny split bądź jakąś odmianę np. push / pull Jeśli chodzi o suplementację to raczej witaminy i minerały mają małe znaczenie w tym przypadku, szczególnie że jak sam wspomniałeś większość kcal pochodzi z jedzenia dobrej jakości. Możesz zastanowić się nad kreatyną, to jest suplement który realnie może wpłynąć na wzrost siły. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź