Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowana wypowied藕

Napisano ponad rok temu
Brak energii podczas treningu

Witam聽馃槉聽聽鈽猴笍

Mam problem dotycz膮cy braku si艂 podczas treningu. Ju偶 t艂umacz臋 o co chodzi...

Problem doskwiera mi wr臋cz od kilkunastu miesi臋cy, najcz臋艣ciej jest to odczuwalne podczas treningu, gdzie raz jestem w stanie wykona膰 ca艂y trening ( 3 x FBW w tygodniu ) a raz nie jestem w stanie nawet podci膮gn膮膰 si臋 kilka razy, niestety coraz wi臋cej jest dni tych drugich.

Pomy艣la艂em, 偶e problem mo偶e le偶e膰 w przem臋czeniu lub nawet przetrenowaniu, wi臋c postanowi艂em porz膮dnie odpocz膮膰 od trening贸w. Przez 2 miesi膮ce nie wykonywa艂em 偶adnych trening贸w si艂owych, jedynie dwa razy w tygodniu kr贸tkie cardio i rozci膮ganie. Nie mog艂em si臋 doczeka膰 powrotu do trening贸w ale mija drugi tydzie艅 odk膮d wr贸ci艂em i uda艂o mi si臋 zrobi膰 jeden trening a drugi i trzeci przerwany z powodu braku si艂.

Obecna poda偶 kcal to ok. 2500 tyle sobie ustali艂em na pocz膮tek po tej przerwie ( przed przerw膮 by艂o ok. 2900-3000 ) przy wadze 64 kg. Bazuj臋 na 偶ywno艣ci nisko przetworzonej, a wi臋kszo艣膰 kcal pochodzi z w臋glowodan贸w.

Stresu nie mam jako艣 du偶o. 艢pi臋 po 7-8 godzin. Pomy艣la艂em o mo偶liwym niedobrze witamin lub minera艂贸w. Suplementowa艂em magnez, lecz nie pomog艂o. P贸偶niej kompleks witamin i minera艂贸w i r贸wnie偶 jest jak by艂o.

Wykona艂em badania, takie podstawowe u lekarza pierwszego kontaktu + tarczyca. Lekarz stwierdzi艂, 偶e wszystko w porz膮dku.

By膰 mo偶e kto艣 mia艂 podobny problem lub po prostu mo偶e mi co艣 doradzi膰 ? Z g贸ry dzi臋kuj臋馃槉鈽猴笍

Odpisano ponad rok temu

Generalnie mo偶esz zmieni膰 rodzaj treningu, je艣li ca艂y czas trenowa艂e艣 FBW to warto postawi膰 np. na klasyczny split b膮d藕 jak膮艣 odmian臋 np. push / pull聽

Je艣li chodzi o suplementacj臋 to raczej witaminy i minera艂y maj膮 ma艂e znaczenie w tym przypadku, szczeg贸lnie 偶e jak sam wspomnia艂e艣 wi臋kszo艣膰 kcal pochodzi z jedzenia dobrej jako艣ci. Mo偶esz zastanowi膰 si臋 nad kreatyn膮, to jest suplement kt贸ry realnie mo偶e wp艂yn膮膰 na wzrost si艂y.聽

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Dodaj now膮 pozycj臋...