Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano ponad rok temu

Wiadomo, że indeks glikerniczny (IG) wskazuje tempo wykorzystania glukozy przez organizm po posiłku. Starajmy się jeść pokarmy o niskim IG. aby zapobiec wahaniom poziomu cukru we krwi (milimoli glukozy w li­trze krwi). Produkty o wysokim IG powodują odwrotnie proporcjonalny spadek poziomu cukru we krwi, co wywołuje ochotę na kolejne porcje słodkich posiłków.

 

źródło: Muscular Development

  • 9 miesięcy temu...
  • 3 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...