Horacy Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Parkour Witam, mam 14 lat i chciałbym nauczyć się parkour'a (wiem że to dziwnie brzmi) Jestem słaby z wychowania fizycznego w zakresie gimnastyki. Jak mogę to ćwiczyć/uczyć się tego? Pozdrawiam. Cytuj
Arnold78 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Nie ma innej metody jak poprostu zacząć ćwiczyć. Możesz rozpocząć nauke od najprostszych elementów takich jak zwykłe pompki czy podciągania na drążku w fazie negatywnej. Przydadzą się także ogólne elementy rozciągania, wytrzymałości itp. więc nie warto unikać jakiejkolwiek aktywności fizycznej, szczególnie w tak młodym wieku. Cytuj
CelestynPB Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Zgadzam się z Ekspertem, musisz najpierw zacząć. Tylko nie przesadzaj na początku, bo może to źle się skończyć, jeżeli chodzi o twoje zdrowie. A i jeszczce, najlepiej ćwiczy się z kolegami, także możesz spróbować kogoś zaangażować w to. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź