wytrzymalosciowy35 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Cześć, czy mam kilka pytań odnośnie tych substancji,czy ktoś może pomóc? Pozdrawiam Cytuj
wytrzymalosciowy35 Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Czy ktoś miał doczynienia z pentohexalem? jak działa w sporcie wytrzymałościowym? jak długo przyjmować?czy doraznie czy dłuzej? jak wyżej z actoveginem? czy przyjmować przed czy po treningu? czy większa dawka naraz ma sens? np przed wysiłkiem a co do meldonium?czy się go bierze doraznie? czy dłuższy czas? Cytuj
e-lite Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Meldonium przyjmuje się okresowo, środek ten ogólnie jest ciężko dostępny w dobrej jakości, choć popularny w sporcie nawet w ostatnich latach. Do niedawna był jeszcze legalny w pewnym zakresie stężenia. Co do działania doraźnego to również może występować, jednak jak wspomniałem na początku najlepiej stosować je cyklicznie. Solcoseryl czy jak kto woli Actovegin to na dobrą sprawę jeden z łagodniejszych środków. Ja stosowałem przez 3 tygodnie i właściwie nie czułem żadnego działania, skutków ubocznych też brak. Ogólnie mam zdanie, że jeśli co jest na wszystko to najczęściej jest na nic i w sumie takie mam doświadczenia z tym związkiem. Pentohexal nie jest mi niestety bliżej znany z punktu widzenia działania w sporcie, nie znam badań ani nikogo kto by stoswał. Osobiście z Twoich rzeczy celowałbym w meldonium z prostego względu - jest sprawdzone. Jak zerkniesz ile znanych postaci wpadło na tym środku odkąd jest na listach agencji antydopingowych to będziesz wiedział o czym mówie. Jak masz sprawdzone źródło i zdecydowałeś się na doping to celuj właśnie w to. Cytuj
kulturalnesuple Napisano 13 Października Napisano 13 Października W dniu 4.01.2021 o 13:10, wytrzymalosciowy35 napisał: Czy ktoś miał doczynienia z pentohexalem? jak działa w sporcie wytrzymałościowym? jak długo przyjmować?czy doraznie czy dłuzej? jak wyżej z actoveginem? czy przyjmować przed czy po treningu? czy większa dawka naraz ma sens? np przed wysiłkiem a co do meldonium?czy się go bierze doraznie? czy dłuższy czas? Pentohexal (pentoksyfilina) jest lekiem stosowanym przede wszystkim w celu poprawy przepływu krwi, szczególnie w przypadku problemów naczyniowych, takich jak choroba tętnic obwodowych. W sporcie wytrzymałościowym teoretycznie może wspierać ukrwienie mięśni, co może prowadzić do lepszej wydolności. Jednak nie ma szeroko potwierdzonych dowodów na jego skuteczność w kontekście sportu. Dawkowanie i czas stosowania powinny być konsultowane z lekarzem, ponieważ nie jest to preparat przeznaczony do powszechnego stosowania przez sportowców, a jego nadużywanie może prowadzić do poważnych efektów ubocznych. Actovegin, czyli preparat wyciągnięty z krwi cielęcej, jest stosowany głównie w leczeniu urazów, poprawie regeneracji tkanek oraz w problemach naczyniowych. W kontekście sportowym nie ma jednoznacznych dowodów naukowych potwierdzających jego skuteczność w poprawie wydolności fizycznej. Stosowanie Actoveginu nie jest zalecane bez konsultacji medycznej, a przyjmowanie go przed czy po treningu zależy od celu, jaki ma zostać osiągnięty. Wzrost dawki może zwiększać ryzyko działań niepożądanych i niekoniecznie poprawi wyniki sportowe. Meldonium (Mildronate) wpływa na metabolizm energetyczny, zwiększając wydolność fizyczną poprzez lepsze wykorzystanie tlenu i poprawę regeneracji. Stosowane w sportach wytrzymałościowych, zwykle przyjmuje się je dłuższy czas, aby osiągnąć efekty. Działanie doraźne nie jest tak efektywne, ponieważ meldonium działa stopniowo, a jego efekty kumulują się w organizmie. Stosowanie meldonium jest jednak zabronione przez WADA (Światowa Agencja Antydopingowa), dlatego jego użycie w sporcie może skutkować sankcjami dyscyplinarnymi. Pozdrawiam, Kulturalne Suple 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź