UberCast Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Mam wzrost 175cm i wage 73kg ale mam duzy Body fat 20%-25%. Niewiem czy mam robic Mase czy Redukcje, Redukcja zbyt duzego sensu niema, moja waga to 73kg to jak zredukuje to same kosci zostana. A boje sie masy bo czuje ze jak pójde w mase to zostane kulka tluszczu. Prosze o pomoc. Cytuj
KR33P Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Imo nie ma sensu się masować. Tak samo jak robić jakiejś drastycznej redukcji. Proponuję ustawić kalorie na lekki minus (albo na 0) i trzymać tą michę naprawdę porządnie, jeśli chodzi o jakość jedzenia. Nie wiem czy masz już jakiś program na oku, ale proponuję standardowo FBW 3 dni/tydzień, 2 dni Cardio, 2 dni odpoczynku. Domyślam się, że fat z dolnej części brzucha korci by robić jakieś mocne redu, ale nie ma to sensu. Lepiej stopniowo łapać przyrosty i na sile i na masie, trzymając kalorie jak wyżej, niż snuć się bez siły na treningach - co niewątpliwie będzie zniechęcało i hamowało progres. Tym bardziej, że młody jeszcze jesteś, więc i zmiany będą widocznie szybsze, jeśli chodzi o rekompozycję sylwetki. Druga kwestia, widzę że już wcześniej dałeś posta z podobnym pytaniem, a mniejszą wagą. Zrobiłeś cokolwiek od tamtego czasu? Bodyfat wskoczył o ~5% wyżej według Twoich estymacji, +6 kg... Najważniejsze żeby po prostu iść i zacząć coś robić ze sobą, bo samo się nic nie zrobi. Wiem po sobie ile wysiłku kosztuje wyjście ze złych nawyków. 2 Cytuj
UberCast Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu dzięki za pomoc. A jesli chodzi o wczesniejszego posta to napisalem go przed wakacjami a na wakacjach sie troche zapaslem mialem plan zeby zaczac po wakacjach dlatego napisalem drugiego posta. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź